Bulvár

Fiatalok rabolták ki a kocsmából hazafelé tartó férfit

Fiatalok rabolták ki a kocsmából hazafelé tartó férfit

2009. szeptember 22., kedd
Fiatalok rabolták ki a kocsmából hazafelé tartó férfit

Egy kocsmából hazafelé tartó férfit rabolt ki két fiatal Mórahalmon tegnap éjszaka. Az elkövetőket a sértett által adott személyleírás alapján a rendőrök néhány órán belül elfogták – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 41 éves helyi lakos éjfél utánig italozott egy ismerősével, majd kerékpárjával elindult hazafelé. Út közben, a templommal szemben két fiatal leszólította, majd közölték vele, hogy pénzre van szükségük. Mivel a férfinál nem volt néhány száz forintnál több, ezért felszólították, hogy vegyen le a kártyájáról pénzt, különben elverik. A sértett félelmében további ötezer forintot átadott az elkövetőknek, akik nyomban vettek belőle két sört, majd tovább követelőztek. Mivel a férfinak már tényleg nem volt pénze, ezért a fiatalok fejen rúgták, majd bántalmazták, végül a kerékpárjával távoztak. A sértett azonnal elindult a helyi rendőrőrsre feljelentést tenni, de közben találkozott a rendőrjárőrökkel, akiknek elmondta, hogy mi történt. Mivel az általa adott személyleírás alapján a mórahalmi nyomozók felismerték az egyik elkövetőt, aki fiatal kora ellenére már jól ismert előttük. A megalapozott gyanút tovább erősítette a benzinkút felvétele is, amin látszik, hogy a 17 éves mórahalmi lakos 20 éves társával a sértett kerékpárját tolja, majd sört vesznek. A rendőrök a nap folyamán mindkét gyanúsítottat előállították, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. A Szegedi Rendőrkapitányság előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására - közölte a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.