Bulvár

Embercsempészt is fogtak a szegedi határrendészek

Embercsempészt is fogtak a szegedi határrendészek

2009. szeptember 15., kedd
Embercsempészt is fogtak a szegedi határrendészek

9 határsértőt és egy embercsempészt fogtak a szegedi határrendészek a tegnapi napon a röszkei határban, illetve a Tisza töltésen - közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az illegális határátlépők 3 csoportban léptek Magyarországra. Az éjszakai órákban 1 koszovói, majd reggel 4 afgán és délután 6 koszovói személyt állítottak elő. A személyek meghallgatása során derült fény arra, hogy a legutolsó csoportból, a 6 koszovói közül az egyik férfi embercsempész, mivel társai áthozatalát pénzért vállalta. Útjukat egészen Koszovóból szervezte le, így személyautóval, tömegközlekedéssel jutottak le az államhatárig, ahol a Tisza töltésen gyalogosan léptek Magyarországra. Az embercsempészettel megalapozottan gyanúsítható férfivel szemben büntetőeljárás, míg a határsértőkkel szemben, pedig idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.