Egyház

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális hírei

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális hírei

2009. szeptember 11., péntek
A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális hírei

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális híreit, alkalmait alább olvashatják.

Huszonnégy órás szentségimádás

lesz

szeptember 14-én

reggel 7 órától 15-én reggel 7 óráig a tápéi és a petőfitelepi templomokban, melynek során

hazánk sorsának jobbra fordulásáért

ajánlják fel imáikat a hívek. Hétfőn reggel 7 órától este 7-ig a tápéi templomban, majd a petőfitelepi templomban hétfő este 7-től kedd reggel 7 óráig tart a szentségimádás. Az

Egyetemi Lelkészség tanévnyitó Veni Sancte szentmiséje szeptember 14-én

19.30-kor lesz a Dómban.

Csanádi László

orgonaművész ad

koncertet

a szeged-alsóvárosi ferences templomban

szeptember 15-én

kedden, 19 órakor a Collegium Musicum hangversenysorozat keretében. Műsoron a következő művek hallhatók: J. S. Bach: Esz-dúr Prelúdium és fúga (BWV 552) és G-dúr Triószonáta (BWV 530); G. Pergolesi: Stabat Mater (részletek) - közreműködik: H Bálint Zsuzsa énekművész; J. S. Bach: Von deinen Thron tret ich hiermit (BWV 668); Liszt F.: A-dúr Legenda (Assisi Szt Ferenc prédikációja a madaraknak) és É-dúr Legenda (Paolai Szt. Ferenc a hullámokon).

Szeptember 16-án

18 órakor

Serra mise l

esz az újszegedi Szent Erzsébet templomban a papi és szerzetesi hivatásokért. A

Szakrális Művészetek Hete

keretében az “Öltöztetős és körmeneti szobrok a Szeged-Csanádi Egyházmegyében” című kiállítást Kiss-Rigó László püspök nyitja meg

szeptember 18-án

16 órakor Szegeden a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton láthatók olyan műalkotások is, melyek az egyházmegyei múzeumból, ill. a makói, a maroslelei, a tápéi, a szeged-rókusi, a sándorfalvi, a dóci és a szeged-felsővárosi templomokból származnak. A kiállítás megtekinthető november 15-ig, hétfő kivételével minden nap 10-17 óráig. További információ:

www.szmh.hu

és

www.mfm.u-szeged.hu

.

Szeptember 19-én

szombaton lesz a

Szent Gellért-Nap Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó

a Katolikus Ifjúsági Alapítvány rendezésében. A nap – sok-sok játékkal – “Mesterségünk cimere” címmel az önismeret-munka-tanulás témák köré szerveződik. Gyülekező: 9.00-9.30 között. A záró szentmise 16.00 órakor lesz, amelyet a nap végén táncház követ. Helyszín a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium (Bálint Sándor u. 14.). Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Szeptember 22-26

között lesz Szegeden a

Szent Gellért multikulturális fesztivál

, nemzetközi művészek részvételével. A programmal és jegyvásárlással kapcsolatos részletek megtalálhatók az esemény világhálós oldalán:

www.stgellertfestival.com

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.