Kultúra

Dominic Miller koncertje Szegeden

Dominic Miller koncertje Szegeden

2009. szeptember 24., csütörtök
Dominic Miller koncertje Szegeden

Dominic Miller neve ismerősként cseng a magyar közönségnek is, hiszen az egyik legfoglalkoztatottabb session gitáros a nyugati populáris zene világában, legutóbb Sting magyarországi vendégszereplése alkalmával lépett föl Budapesten, szombaton pedig Szegeden, az IH Rendezvényközpontban ad szóló koncertet - tájékoztatta az MTI-t Dömény Ágnes, az intézmény sajtóreferense.

Dominic Miller

Argentínában született 1960-ban. Családjával 1970-ben az Egyesült Államokba költözött. Tizenöt évesen kezdett gitározni, később

Sabastino Tapajosnál

és a London's Guildhall School of Musicban tanult. Játékára az argentin zene atmoszférája, a nyugati pop-rock zene és a klasszikusok egyaránt hatással voltak. Iskolai évek alatt és később szerzett session zenészi gyakorlat tapasztalatai tették Dominic Millert magabiztos muzsikussá. Egyediségre való törekvése jutatta el őt a szólópályára. Szuggesztív előadása lebilincseli a hallgatót, repertoárjában saját kompozíciók, Bach, Beethoven, és Albioni újrahangszerelt darabjai és Sting-slágerek gitár átiratai egyaránt megtalálhatók. Dominic Miller művészetét sajátos módon árnyalja és teszi teljes koncertélménnyé a

Kevin Kastning-Szabó Sándor

duó. Három közös albumuk - a Resonance, a Parallel Crossings és a Parabola - gitárzenei történeti kuriózum, az első baritongitárokon készült lemezek, melyeken a zenészek az adott pillanat kötetlen szabadságával ajándékozzák meg a hallgatókat, szombaton pedig élőben a szegedi közönséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.