Sport

Diszkófényben táncoltatta a Szeged a Fradit

Diszkófényben táncoltatta a Szeged a Fradit

2009. szeptember 18., péntek
Diszkófényben táncoltatta a Szeged a Fradit

Megkezdődött a Hídépítő Kupa az újszegedi sportuszodában

A vízilabda Hídépítő Kupa első napján, pénteken az esti mérkőzésen félhomályban győzte le a Szeged Beton a Ferencvárost. Szombaton mindkét együttes két mérkőzést is játszik. Az újjá alakult Szeged Beton férfi vízilabdacsapata tétmérkőzésen először mutatkozott be pénteken este az újszegedi sportuszodában. Sokan, mintegy négyszázan voltak kíváncsiak Kásás Zoltán együttesére, amelyből hiányzott a két junior korú játékos, Török Béla és az új-zélandi Joseph Kayes. A Hídépítő Kupáért a hazai gárdán kívül a megerősödött Ferencváros – többek között ide igazolt a Szeged Betonból Weszelovszky László –, a Pécs és a romániai Nagyvárad küzd pénteken és szombaton. A szervezők úgy döntöttek, már az első napon játsszák le a rangadót, a Szeged – Fradi meccset, és az is biztosnak látszott, aki ezt a találkozót nyeri, az elhódítja a Hídépítő Kupát is. Az első negyedben, amely este nem sokkal fél hét után kezdődött, még nem kellett a szurkolóknak vakoskodni, élvezhették a vízilabda szépségeit. A Beton el is húzott Somogyi emberelőnyös találatával, majd Juhász távoli lövése után táncolt a labda a Fradi kapujában. Weszelovszky szépített, de Vindisch is megmutatta, milyen is az a különleges lövőtechnika, amit nem sokan tudnak bemutatni. Éppen csak hárman takarták előtte a kaput, a labda mégis utat talált Jászberényi hálójába. A 3-1-es vezetés vagy nagyon lenyugtatta a Szegedet, vagy a hazai játékosokat viselte meg jobban a félhomály, amelyben folytatódott a mérkőzés. A sportuszoda nem régiben hatalmas összegért felújított világítása ugyanis csődöt mondott. Mintha negyvenes égők pislákoltak volna a lámpaburák alatt, olyan kevés volt a fény. Telihold sem volt, így abban sem lehetett bízni, hogy az égitest segít bevilágítani a medencét. A diszkófényben a Ferencváros találta fel magát, jobban alkalmazkodott a körülményekhez, és nyerte a negyedet 2-1-re, de ennek ellenére a félidőben még mindig a Szeged Beton volt jobb egy góllal. A harmadik negyed közepén legalább nyolc perc gólínség után, korszerű, gyors támadást mutatott be a Szeged Beton. Baksa indította Juhászt, aki néhány tempóval lehúzott az alapvonalhoz, és a középen érkező háromszoros olimpiai bajnok Molnárnak már csak teljesíteni kellett a kötelezőt, Papesz nem is hibázta el a ziccert, 5-3. Az utolsó negyedben, kis túlzással, vaksötétben, mindkét félnek egy-egy gólra futotta, így a Szeged Beton megőrizte kétgólos vezetését. A mérkőzésen feltűnő volt, hogy mennyire másként élte át a játékot a két edző. Kásás Zoltán hangosan magyarázta játékosai, csapata szinte minden mozdulatát, míg kollégája, Somossy József magában raktározta el a tapasztalatokat.

Hídépítő Kupa, 1. nap

Szeged-Beton – FTC 6-4 (3-1, 1-2, 1-0, 1-1). Újszegedi sportuszoda 400 néző. Vezette: Székely, Kiszelly. Szeged Beton: Baksa - Vindisch 2, Varga, Somogyi 2, Komlósi, Molnár 1, Juhász 1,. Csere: Szabó, Lehmann, Busila, Kuncz, Ágner. Edző: Kásás Zoltán. FTC: Jászberényi - Balatoni, Tóth M. 1, Steinmetz B., Dunca, Ramiro 1, Czigány. Csere: Weszelovszky 2, Máthé, Mátyás, Babay, Tóth B. Edző: Somossy József. Gól emberelőnyből: 3/1 ill. 5/1. Ötméteresből: - ill 1/1. A másik találkozón: Nagyvárad – Pécs 19-12.A szombati program: 10.00: FTC - Nagyvárad, 12.15: Szeged Beton – Pécs, 17.00: Ferencváros – Pécs, 18.30: Szeged Beton – Nagyvárad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.