Bulvár

Bódultan és jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől

Bódultan és jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől

2009. szeptember 7., hétfő
Bódultan és jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől

Őrizetbe vett a Szegedi Rendőrkapitányság egy autóst, aki szombaton este járművezetéstől eltiltás hatálya alatt bódult állapotban vezette defektes autóját az M5-ös autópályán – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Balástya Autópálya Alosztály járőreinek ezért lett gyanús a 28 éves férfi által vezetett Opel Astra, mert annak jobb hátsó kereke defektes volt. A sofőr az igazoltatás során nem tudta átadni vezetői engedélyét. Mint a nyilvántartásból kiderült azért, mert a bíróság 2010-ig eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök figyelmeztették a férfit, hogy nem mehet tovább az autóval, de ez egy cseppet sem izgatta, beindította a kocsit, gázt adott és elindult. A járőrök követték, majd rádión keresztül segítséget kértek. Az autópálya lehajtót a Sándorfalvi Rendőrőrs munkatársai zárták, majd megállították a férfit, amikor az feléjük ment. Előállítása során kiderült, hogy az autót bódult állapotban vezette, ezért vele szemben a szabálysértési eljárások mellett büntetőeljárás is indult. Mivel az eltiltás hatálya alatti járművezetést a bíróság elzárással is büntetheti, ezért a férfit a Szegedi Rendőrkapitányság a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vette – közölte a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.