Közélet

Baksi verekedés: rendőrségi válasz a Jobbik közleményére

Baksi verekedés: rendőrségi válasz a Jobbik közleményére

2009. szeptember 11., péntek
Baksi verekedés: rendőrségi válasz a Jobbik közleményére

Mint arról csütörtökön beszámoltunk, a rendőrség lezárta a nyomozást a baksi kompnál történt csoportos garázdaság ügyében, s a nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. A Jobbik szegedi szervezete a nyomozással kapcsolatos kétségeit sajtónyilatkozatban fejezte ki, ezt is olvashatták portálunkon. A Jobbik álláspontjára a pénteki napon a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben reagált.

A

„Baksi verekedés: a Jobbik elégedetlen a nyomozással”

című cikkel kapcsolatban, a Jobbik sajtónyilatkozatára reagálva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője,

Szenti Szabolcs

az alábbiak közzétételét kérte. „A garázdaság, így a csoportos garázdaság jogi tárgya a köznyugalom. A nyomozás során ennek sérelmét bizonyítani kell, amelyben a gyanúsított vagy gyanúsítottak kihallgatása mellett alapvetően fontos a cselekményt észlelő más személyek, illetve a sértett részletes vallomása. A kriminalisztika szabályai szerint a kihallgatás során arra is ki kell térni, hogy a sértett tanúsított-e ellenállást, és ha igen, hogyan. Ebből következik, hogy részletesen fel kell tárni ennek az ellenállásnak valamennyi mozzanatát és részletét. Következésképpen a nyomozó szerv szakmai érvek alapján tért ki erre a személyi bizonyítás során, és nem öncélúan. Megítélésünk szerint a szakértői vélemény beszerzésének szükségessége ellenére a rendőrség soron kívül befejezte az eljárást, amit a Büntetőeljárásról szóló Törvény és a kriminalisztika szabályai és ajánlásai szerint folytatott le minden más szempontot kizárva.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.