Közélet

Bajnai nem lesz miniszterelnök-jelölt 2010-ben

Bajnai nem lesz miniszterelnök-jelölt 2010-ben

2009. szeptember 10., csütörtök
Bajnai nem lesz miniszterelnök-jelölt 2010-ben

A miniszterelnök egy televíziós interjúban ismét megerősítette, hogy nem akar jövőre miniszterelnök-jelölt lenni – számolt be a Magyar Nemzet. Bajnai Gordon 2010 áprilisa után politika helyett inkább a családjával szeretne több időt tölteni.

„Egy évre vállaltam a feladatot, ezt továbbra is tartom” – mondta a kormányfő, aki nem számít előre hozott választásokra, ezért egyelőre csak jövő áprilisig tervez. Az interjúban szó esett a gázár-támogatási rendszer jövő tavaszig történő fokozatosan kivezetéséről, illetve a végkielégítésekkel kapcsolatos botrányokról is. A miniszterelnök ügyeskedésnek nevezte a 100 milliós végkielégítések kifizetését és a szeptember 15-ig nyilvánosságra hozandó vezetői fizetések kapcsán további meglepetésekre számít.

Bajnai Gordon

reményét fejezte ki a mai szlovák-magyar csúcstalálkozó előtt a problémák közös megoldásáról, szavai szerint Szécsényben az európai normákhoz való visszatérést fogja szorgalmazni. Magyarországnak fel kell lépnie a határon túl élő magyar kisebbségek érdekeinek védelmében – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.