Bulvár

Átadták a Nagylakon elfogott olasz maffiózót - VIDEÓ

Átadták a Nagylakon elfogott olasz maffiózót - VIDEÓ

2009. szeptember 29., kedd
Átadták a Nagylakon elfogott olasz maffiózót - VIDEÓ

A magyar hatóságok pénteken átadták azt az olasz származású férfit, akit hazájában maffia jellegű bűnszervezetben való részvétel elkövetésével gyanúsítanak - tájékoztatott az ORFK sajtóközleménye.

2009. szeptember 15-én a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség 21 óra 15 perckor értesítette az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Schengeni Bűnügyi Együttműködési Osztályának (SIRENE Iroda) ügyeletét, hogy európai elfogató parancs alapján elfogtak egy 59 éves olasz származású férfit, aki át akarta lépni a határt. Az elfogást követően a férfit a Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán vették őrizetbe.

D.L.G.

ellen egyszerűsített átadási letartóztatást rendelt el a Fővárosi Bíróság 2009. szeptember 18-án. Ezek után – az ilyenkor előírtak szerint - az olasz hatóságoknak 10 nap állt rendelkezésükre, hogy az érintett személyt a büntetőeljárás lefolytatása céljából Olaszországba kísérjék. Az olasz férfi Magyarországról történő átadását a schengeni tagország érintettségére tekintettel az ORFK NEBEK Schengeni Bűnügyi Együttműködési Osztálya (SIRENE Iroda) szervezte. Nevezett személyt, olyan súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja az olasz hatóság, hogy az átadás helyéül szolgáló repülőtérre történő kísérést az ilyenkor szokásostól jóval fokozottabb biztonsági intézkedések (nagyobb számú kísérő, reptéren való speciális kísérés) mellett hajtotta végre a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálata - tudatta a közlemény, a

vonatkozó videót itt tekinthetik meg

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.