Bulvár

Állatok hete a Szegedi Vadasparkban

Állatok hete a Szegedi Vadasparkban

2009. szeptember 27., vasárnap
Állatok hete a Szegedi Vadasparkban

Az európai ragadozókhoz kapcsolódó érdekes programokkal és izgalmas feladatokkal várja a gyerekeket az állatok hete alkalmából hétfőtől a Szegedi Vadaspark.

A "zöld betűs" jeles napok közül az Állatok Világnapja számít a legjelentősebbnek az állatkertek életében. Az Olaszországban 1931-ben életre hívott program napjául október 4-ét választották az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc halálának emlékére. A kezdeményezéssel eredetileg a veszélyeztetett vadon élő állatokra kívánták felhívni a figyelmet, mára azonban minden állatra, így a háziakra is vonatkozik a nap. A vadaspark idén az európai ragadozók kampányának jegyében, a megszokott két nap helyett majdnem egy egész hetet szán az állatok ünneplésére - tájékoztatta

Juhász-Gőz Szilvia

, az intézmény zoopedagógusa az MTI-t. A hagyományoknak megfelelően hétköznap elsősorban az óvodai és iskolai csoportokat, vasárnap pedig a családokat várják izgalmas vetélkedőkel. A Kalandok az európai vadonban címet viselő programon a csoportoknak az állatkertben kihelyezett táblák alapján kell közösen megoldaniuk a kontinens ragadozóival kapcsolatos feladatokat. A vetélkedő végén a vadasparkban látható CITES egyezményhez kapcsolódó kiállítás segítségével a vadon élő állatokat veszélyeztető emberi tevékenységeket gyűjthetik össze. Október 4-én, vasárnap a családi ragadozónapon a gyerekeket és szüleiket játékos, ismeretbővítő feladatokkal tarkított kalandtúra várja. A program egyben az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége által szervezett nemzetközi természetvédelmi kampány idei lezárása is. A kezdeményezés az európai ragadozó emlősök kritikus helyzetét kívánja előtérbe állítani, és célja az is, hogy eloszlassa a velük kapcsolatos tévhiteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.