Közélet

A roma és a rasszista szavazókra is számít az MSZP

A roma és a rasszista szavazókra is számít az MSZP

2009. szeptember 5., szombat
A roma és a rasszista szavazókra is számít az MSZP

Tizenhárom oldalas dokumentum készült az MSZP belső műhelyében arról, miként lehetne mind több roma szavazót megnyerni a következő választásokon. A Teleki László által jegyzett dolgozat szerint, amelyet az egyik kormányközeli lap ismertet, „meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés” – írja a HírTV.hu.

Az MSZP országos elnökségének és a párt operatív irányítását ellátó választási bizottságnak az asztalán van az a tervezet, amely a szocialisták egyik lehetséges kampánykoncepcióját tartalmazza a roma szavazók megnyerése érdekében – írja a Népszabadság. A kampánykoncepció szerint „egy jól súlyozott, jól felépített kampánnyal” a roma választók részvételi arányát is növelni lehet, s ezen belül is az MSZP romák közötti támogatottságát. Választókerületenként átlagosan nyolcszáz-ezerkétszáz szavazattal számol a dokumentum, országosan összesen kétszázhúsz-kétszáznegyvenezer MSZP-re adott roma vokssal.

Teleki László

azt írja: „Szükséges tudomásul venni, hogy a magyar közvélemény többsége előítéletes a romákkal szemben. Tehát meg kell találni azt az egyensúlyt, amivel meg lehet szólítani a roma választókat, de el lehet kerülni a rasszista MSZP-választók körében is a szavazatvesztést.” A teljes cikk a

HírTV.hu-n itt

található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.