Sport

A Nagyváradé a Hídépítő Kupa - FOTÓKKAL!

A Nagyváradé a Hídépítő Kupa - FOTÓKKAL!

2009. szeptember 19., szombat
A Nagyváradé a Hídépítő Kupa - FOTÓKKAL!

A Szeged Beton hétfőn már Belgrádban tréningezik

Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség – ez a Szeged Beton vízilabdacsapatának mérlege a szombaton este befejeződött Hídépítő Kupán. A Szeged a Nagyvárad mögött a második helyet szerezte meg. Kásás Zoltán együttese hétfőn már Belgrádban folytatja a felkészülést a bajnokságra.

A szegedi Hídépítő Kupán a négy résztvevő vízilabdacsapat szombaton délelőtt és délután is vízbe szállt. A délelőtti mérkőzések után kiderült, nem a pénteki Szeged – Fradi meccs volt az előrehozott döntő. A romániai Nagyvárad ugyanis elkapta a Ferencvárost. Bár a Fradi már 7-3-ra vezetett, de a magyarokkal tűzdelt romániai együttes fordított, és nyert 13-12-re. A hazai közönség sem gondolta, hogy viszonylag sima vereséget szenved második találkozóján a pénteken Fradit verő Szeged Beton. Már a félidőben 5-3-ra vezetett a Pécs, de ez még behozható lett volna. A harmadik negyedet viszont a Beton 7-3-ra elvesztette, és 24 perc játék után a Pécs 12-6-os előnyhöz jutott. Természetesen innen szép nyerni, de ezen a délelőttön a Szeged Beton ezt nem tudta megvalósítani, és a kívánatos hat gól helyett csak hármat lőtt, így 12-9-re kikapott. A körbeverés jól megkeverte azokat, akik előre számolgattak, bár az edzőket inkább a mutatott játék izgatta leginkább, és nem a tornán elért helyezés. Mivel a délutáni meccsen a Ferencváros könnyedén 13-5-re legyőzte a Pécs együttesét, ezért a döntő a torna utolsó meccse, a villanyfényes Szeged Beton – Nagyvárad mérkőzés lett. A Szeged remekül kezdett, jól játszott az első félidőben és ez az eredményben is megmutatkozott, 6-3-mal fordultak a csapatok. A harmadik negyedet már 3-2-re a Nagyvárad nyerte, és jól érezte

Kásás Zoltán

vezetőedző, ha játékosai nem tartják be utasításait, baj lehet. A mester elégedetlen volt a védekezéssel, lassúnak találta a támadásvezetéseket és a fórok megjátszása is körülményes volt a minőségibb játékhoz szokott Kásás Zoltánnak. A Nagyvárad rendre kihasználta a szegediek megingásait, és kilencnél utolérte a hazai együttest. Mivel az utolsó percben már nem esett gól, a döntetlennel a romániai együttes hódította el a Hídépítő Kupát, míg a Szeged Beton a második lett. A szegedi csapatnál nincs megállás a bajnoki felkészülésben, az együttes nem Olaszországba, hanem Belgrádba utazik hétfőn – tudtuk meg

Juhász György

szakosztály-igazgatótól. A Szeged Beton kedden és szerdán összesen négy mérkőzést játszik a Partizán Belgráddal, majd csütörtökön este már az újszegedi sportuszodában edz. Jövő szombaton és vasárnap Vásárhelyen magyarkupa-találkozókat játszik Kásás Zoltán együttese.

Hídépítő Kupa, második nap, eredmények:

Nagyvárad – Ferencváros 13 - 12

Szeged Beton – Pécs 9-12 (2-3,1-2, 3-7, 3-0).

A szegedi góllövők: Busila, Ágner 3-3, Vindisch 2, Juhász 1.

Ferencváros – Pécs 13 -5

Szeged Beton – Nagyvárad 9-9 (3-1, 3-2, 2-3, 1-3).

A szegedi góllövők: Molnár 4, Vindisch 2, Somogyi, Ágner, Juhász 1-1.

A Hídépítő Kupa végeredménye:

1. Nagyvárad 5 pont, 2. Szeged Beton 3, 3. Ferencváros 2, 4. Pécs 2. A torna gólkirálya: Bóbis Máté (Pécs) 9 gól. A legjobb kapus: Barát Ferenc (Nagyvárad).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.