/

SZIN -1: Ezrek verték le sátraikat – képgalériával

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Délután 17 órakor pedig elkezdődött a -1. nap. Csak a hetijegyes fesztiválozók léphettek be, akik így gördülékenyebben foglalhatták el sátorhelyüket.

A nagy hagyományokra visszatekintő  Szegedi Ifjúsági Fesztivál (1968) 2003-ban éledt föl ismét (a rendszerváltás után a Gőzerő zenekar frontembere, Szurdi Zsolt és csapata őrizte a szegedi fesztivál tüzét). Mára igazi nagy fesztivál kerekedett a SZIN-ből, nyüzsögnek a támogatók, vendéglátósok és évről-évre egyre többen a fesztiválozók is. Tavaly mintegy 59 ezer ember jött a Tisza partjára, idén a szervezők át szeretnék lépni a 60 ezres küszöböt. (A SZIN egyébként már két éve gazdaságosan működik.)

“Zöldségek” jegyében. Re-pohár

Idén pályázati forrás segítségével még hatékonyabban jelenik meg a környezetvédelem a Partfürdőn. Pénteken még a környezetvédelmi miniszter is Szegedre látogat. A szervezők visszaváltható, 27 ezer úgynevezett re-pohárral is gondoskodnak az ökotudatosságunk hatékonyságáról. A nagyszínpad előtt pedig egy speciális, a Szigeten már tesztelt pormegkötő granulátummal szórják fel a homokot, ami öt napig is megkíméli légzőszerveinket a nagyobb károsodásoktól. A Zöld-SZIN-téren pedig a civilsátrak mellett kerékpárhajtású energiával üzemelő sátorban szórakozhatnak a jelenlévők. A pót-sátorhelyekkel együtt idén 7200 négyzetméteren verhetik fel ideiglenes szálláshelyeiket a fiatalok. Mivel tavaly körülbelül 50-60 ezer sör fogyott, így idén sem számítanak kevesebb „malátaérdeklődésre”, szóval nemcsak zenében, italban sem lesz hiány.

Nagy sorok a „mínusz egyen”

Az első SZIN-ezők már délután egy körül a kerítés tövében ültek, mintegy tucatnyian. A kapunyitásra, délután ötre ez a szám közel a százszorosára emelkedett: legalább ezer fiatal várakozott a nyitás előtti percekben a főbejáratnál. 18 órára a Tisza-parti “A” sátorozó hely jelentős része már el is kelt. A bérlettel rendelkező fesztiválozók tömött sorokban érkeznek, a szervezők az utolsó simításokat végzik. A mai nap Woodstockra emlékeznek a Partfürdőn.

A fellépőkről és a részletes programokról itt tájékozódhat.

no images were found

Előző sztori

Ketten vettek részt mind a 9 romagyilkosságban

Következő sztori

Elefántcsontparti futballmenedzser Szegeden