Szerdán Volán – Békéscsaba derbi lesz a kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NB II-es Békéscsabai Előrét fogadja szerdán 16.30-kor a labdarúgó magyar kupa főtáblájának 2. fordulójában a Tisza Volán SC Szeged.

Nem mondhatni, hogy a legszerencsésebb sorsolást kapta a labdarúgó magyar kupában a Tisza Volán SC Szeged, mely alig másfél hete parádés második félidei teljesítményének köszönhetően 4-2-re ütötte ki „csoporttárását”, a Kecskeméti TE II.-t. A 2. fordulóban a dél-alföldi lila-fehér rivális, a Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE ellen kellene kiharcolni a továbbjutást. A találkozót szerdán 16.30-kor rendezik a Felső Tisza parti stadionban.

Szerencse ide vagy oda, a szurkolók számára bizonnyal vonzó lehet, hogy magasabb osztályban szereplő gárdával veszi föl a harcot a Szeged, ráadásul a Békéscsabával szembeni derbik mindig sajátos presztízzsel bírnak. A játékosok előtt pedig adott a lehetőség, hogy bizonyítsák rátermettségüket.

„Hozzánk hasonlóan fiatal csapat a Békéscsaba is, mely második éve szerepel az NB II Keleti csoportjában. A hétvégi Debrecen elleni meccsükről többektől kaptam információkat, ezek alapján mondhatom, hajtós, pörgős, letámadós együttesről van szó, mely már az ellenfél térfelén igyekszik megszerezni a labdát. Technikás, képzett játékosok alkotják a lila-fehérek keretét, ráadásul remek edző irányítja őket a korábbi NB I-es játékos, Belvon Attila személyében. Természetesen ők a továbbjutás esélyesei, de azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat, netán be is gyűjtsük a skalpjukat. Több olyan labdarúgónak is bizalmat szavazok szerdán, akinek posztján a riválisa játszott a bajnoki találkozón, remélem, hogy ezek a játékosaim különösképpen harapni fognak majd. Semmiképpen sem szabad szétnyílnunk az elején, a HFC ellen látottaknál sokkal zártabban kell védekeznünk, s olyan elemi hibákat sem szabad elkövetnünk, mint szombaton, ha bármit is el szeretnénk érni a Békéscsaba ellen” – mondta a SZEGEDma.hu-nak Buchholcz Gábor.

A Volán vezetőedzője elárulta: a védelemben már keresik a szeptember közepén négy hónapra Angliába utazó Vida Gergely helyettesét. Buchholcz szerint a kupameccs a Százhalombatta elleni szombati, hazai mérkőzésre is jó felkészülésül szolgálhat. A mester kíváncsi Búzási Péter játékára, aki nevelőegyesülete ellen bizonyíthat.

A Szeged tervezett kezdőcsapata így néz ki: Czirják – Búzási, Dargó, Grünwald, Garamvölgyi – Mórocz, Szilágyi – Baji R., Huszárik, Végh A. – Beretka.

A szerdai látogatók egy vereséggel (Vecsésen kaptak ki 2-1-re) és egy döntetlennel kezdték az NB II Keleti csoport idei küzdelmeit. A hétvégén 1-1-re végeztek odahaza a DVSC-DEAC-cal szemben. A Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE az alábbi összeállításban lépett pályára: Tóth Z. – Szokol, Dócza, Rubus, Horváth T. – Zelenyánszki (Cseke), Borbély, Pozsár, Makra (Kovács T., Sajben) – Balázs, Bernáth.

Előző sztori

Hátország: nem lacafacázott a SZVSE-ifi

Következő sztori

Janics Natasa galaktikus időre készül – exkluzív!