Sport

Szeged – Vásárhely derbivel indul a fociszezon

Szeged – Vásárhely derbivel indul a fociszezon

2009. augusztus 14., péntek
Szeged – Vásárhely derbivel indul a fociszezon

A megyei rangadó előtt Buchholcz Gábor és Kandó Róbert is bizakodó. Rajtolnak a megyei bajnokságok is.

Szombaton megkezdődik a labdarúgó NB III, valamint a megyei I., II. és III. osztály 2009/2010. évi pontvadászata. Szegeden aznap kettős meccset láthatnak a szurkolók: előbb 15 órától a megye II. újonca, az FK 1899 Szeged a Bordányt fogadja a Felső Tisza parti centeren, majd 17 órától az NB III Alföld csoport megyei rangadója, a Tisza Volán SC Szeged és a Hódmezővásárhelyi FC összecsapása következik. Deja vu érzésük lehet a szurkolóknak: a Volán és a HFC a tavalyi kiírás során is az első fordulóban találkozott egymással. Akkor a vásárhelyiek mindkét alkalommal 2-0-ra verték a megyeszékhely együttesét, Udvari Szabolcsék ezúttal nagyon fogadkoznak, hogy megfizetnek a vereségekért.

Buchholcz Gábor: Bármilyen játékkal, de győzni kell

Érdekes helyzetbe került a Szeged, hiszen miután a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége szerdán a korábbi döntést megváltoztatva a Baja helyett a Százhalombattát helyezte az Alföld csoportba, rögtön be is futott a battaiak megkeresése: pályájuk foglaltsága miatt a 2. fordulóra kiírt találkozót a Felső Tisza parton játszanák le. Mindez azt jelenti, hogy első három bajnoki meccsét egyaránt hazai környezetben vívja meg a Buchholcz-alakulat, mely így komoly esélyt kapott a nagyszerű rajtra a rendkívül kiegyensúlyozott csoportban. „Bízom benne, hogy élni tudunk ezzel a lehetőséggel, hiszen rendkívül fontos lenne számunkra, hogy jól kezdjük a szezont. Úgy érzem, jó formában van a társaság, amit a Kecskemét II. elleni múlt heti kupasiker is bizonyít. Mindenképpen győzelmi szándékkal lépünk pályára a Vásárhely ellen, mely tavaly kissé a mumusunkká vált. A játékosok már nagyon várják a találkozót, szeretnének bizonyítani közönségüknek, szeretnék megmutatni tudásukat a megyei rangadón. Kellemes gondjaim vannak, hiszen a posztok többségén azonos képességű játékosok versenyeznek a kezdőbe kerülésért. Bármilyen játékkal is, de le kell győznünk a HFC-t, előzetesen azt mondom, csak a három ponttal lennék elégedett. Reméljük,

Kandó Róbert

kollégám csak a 2. fordulóban kezdi meg sikerszériáját a vásárhelyiek kispadján” – nyilatkozta

Buchholcz Gábor

. A szegedi vezetőedző a győztes csapaton ne változtass elvét követve nagy valószínűséggel a Kecskemét elleni második félidei alakulatra épít, így a sérüléséből felépült

Mórocz Zsolt

csak a kispadon kezd. A tervek szerint a

Dongó – Mészáros

vagy

Búzási, Vida, Grünwald, Szabó A. – Udvari, Szilágyi – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka

összeállításban futnak ki a gyepre a kék-feketék.

Kandó Róbert: Folytatni szeretnénk a hagyományt

Természetesen a Hódmezővásárhelyi FC sem feltartott kézzel érkezik Szegedre. Mint azt a SZEGEDma.hu-nak a gárda új trénere, a

Rostás Károlyt

váltó Kandó Róbert elmondta: céljuk, hogy folytassák a hagyományt, s ismét két vállra fektessék a Volánt. „Öthetes felkészülésünk jól sikerült, a fiúk mindenre vevők voltak, sikerült elvégeznünk a tervezett munkát. Úgy gondolom, keretünk nem gyengült, s bár a mezőny az idén erősebbnek tűnik, a vezetőség az 1-8. hely elérését tűzte ki célul, de én remélem, sikerül elérnünk legalább a tavalyi 6. helyezést. Természetesen mi is nagyon várjuk a szegedi csatát, mely ugyan valódi presztízsmérkőzés lesz, ugyanakkor azt kértem a fiúktól, ne dimenzionálják túl a jelentőségét. 25 fős keretünkből egy játékos sérült, egy labdarúgóm pályára lépése pedig egyelőre kérdőjeles” – árulta el. A hódmezővásárhelyi vezetőedző egyelőre még nem tudta megmondani, milyen kezdő tizenegyet küld pályára, erre azonban a SZVSE-Gyálarét elleni szerdai edzőmeccsből már következtethetünk, ahol a magasabb osztályban szereplő gárda 9-0-ra ütötte ki megye I-es ellenfelét. itt az alábbi összeállításban szerepelt a gárda:

Sós – Huszár, Lajos, Sipos, Bakos – Antal K., Mucsi – Varga M., Kis K., Marton – Rácz D

. Csere:

Miskolczi

(kapus),

Horváth R., Czibere A., Antal S., Vér A., Kökény, Szecskó, Papp Z., Konc K., Tóth L.

Játékosmozgások a két keretben

Tisza Volán SC Szeged öt játékost szerződtetett a nyáron:

Harangozó Krisztián

(Orosháza),

Orosz Viktor, Pénzváltó Bence

(Kecskemét), Pálfi Árpád (Tompa), Végh Ariel (Algyő). Távozott

Baji Szabolcs

(?),

Drágity Dusán

(Szőreg),

Füle Mátyás

(Anglia),

Gerebicz Attila

(Balástya),

Harmos Zsolt

(Anglia),

Herczeg Gábor

(a Volán-focisuliban edzősködik),

Reguli Máté

(Balástya),

Szabó Tamás

(Németország),

Török Ádám

(?) és

Vágó Andor

(Kiskunhalas). A Hódmezővásárhelyi FC-ből két játékos távozott: a kapus

Molnár F. Tamás

az Orosházát,

Nagy András

pedig a Battonyát erősíti majd.

Sipos Zoltán

és

Sós Attila

visszatért Mindszentről, a Szentesi Kinizsiből

Tóth Lászlót

, valamint

Miskolczy Balázst

, a Kecskemét U19-es gárdájából pedig

Csikai Sándort

igazolták le.

Emlékeztetőül a tavaszi mérkőzésen:

Tisza Volán SC – Hódmezővásárhelyi FC 0-2 (0-1).

Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Tisza Volán SC: Dongó – Mészáros (Gerebicz), Udvari, Grünwald, Szabó A. – Mórocz, Szilágyi (Török) – Baji R., Beretka, Kazi – Füle (Szabó T.). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Hódmezővásárhelyi FC: Molnár – Szűcs R., Lajos, Huszár, Bakos – Varga M., Vér, Kis K., Marton (Czibere A.) – Kökény (Mucsi), Rácz D. (Papp Z.) Vezetőedző: Rostás Károly. Gólszerző: Rácz D. a 24., Szűcs R. (11-esből) az 51. percben. Kiállítva: Vér a 41. percben.

A hétvége műsora:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 1. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC, Monori SE – Orosháza FC, Battonyai TK – Soroksár SC, Gyulai Termál FC – Szolnoki Spartacus szombaton 17 órakor; FC Dabas – Százhalombattai LK, ESMTK – Vasas II., Kecskeméti TE II. – Algyő SK vasárnap 17 órakor.

A megyei I. osztály 1. fordulójában:

Csongrád – Nagymágocs, Kiszombor – Szentesi Kinizsi, Tápé – Balástya szombaton 17 órakor; Röszke – SZVSE-Gyálarét, Mórahalom – Kistelek, Ásotthalom – Kiskundorozsma, Sándorfalva – Mindszent, Csanádpalota – Tiszasziget vasárnap 17 órakor.

A megyei II. osztály Homokháti csoport 1. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Bordány szombaton 15 órakor, Baks – Tömörkény szombaton 17 órakor; Csanytelek – Forráskút, Szatymaz – Zsombó vasárnap 17 órakor; Üllés – USC Tanárképző később.

A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 1. fordulójában:

HFC II.-Bercsényi – Algyő II. szombaton 14 órakor, Szegvár – Fábiánsebestyén, Székkutas – Újszentiván, Apátfalva – Szőreg, UTC – Makói FC II. szombaton 17 órakor.

A megyei III. osztály 1. fordulójában:

Zákányszék – HFC III.-Bercsényi, IKV Alsóváros – Csongrád Öregfiúk szombaton 17 órakor; Tiszasziget II. – Öttömös, Pusztamérges – Kübekháza, Balástya II. – Ruzsa, Domaszék – Földeák vasárnap 17 órakor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.