Közélet

RMDSZ-küldöttség a szlovák nyelvtörvény-ellenes találkozón

RMDSZ-küldöttség a szlovák nyelvtörvény-ellenes találkozón

2009. augusztus 27., csütörtök
RMDSZ-küldöttség a szlovák nyelvtörvény-ellenes találkozón

A romániai Bihar megye RMDSZ-szervezete ötvenfős delegációt küld Szlovákiába, Dunaszerdahelyre, ahol szeptember elején nagygyűlést terveznek a nemrég elfogadott nyelvtörvény ellen–írja a Felvidék Ma szlovákiai magyar hírportál.

„Nemzetben kell gondolkodni, és hogyha nemzetünk egyik vagy másik anyaországon kívüli közössége kerül bajba, akkor ott van a helyünk, hogy segítsünk, hogy biztassunk, hogy felelősséget vállaljunk, hogy terhet cipeljünk együtt” - mondta mai sajtótájékoztatóján

Bíró Rozália

, a Bihar megyei RMDSZ választmányának elnöke, Nagyvárad alpolgármestere – adta hírül a felvidekma hírportál. „A 28 kerületi szervezet közül jelen pillanatban 23 csatlakozott ehhez az állásfoglaláshoz, és remélem, hogy szeptember elsejéig a még fennmaradó szervezetek is csatlakozni fognak.” A Bihar megyei RMDSZ küldöttsége szeptember elsején reggel indul Nagyváradról. Aki önköltségen tudja vállalni az utat, és szeretne csatlakozni hozzájuk, hétfőig jelentkezhet a megyei székházban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.