Közélet

Őszi kormányátalakítás várható

Őszi kormányátalakítás várható

2009. augusztus 11., kedd
Őszi kormányátalakítás várható

Főként az MSZP népszerűségének növelése érdekében alakul át ősszel a Bajnai-kormány – értesült a Magyar Nemzet . Várhatóan távozik Ficsor Ádám, Draskovics Tibor és Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatal élére pedig visszatér Kiss Péter.

Az eddigi intézkedésekkel sem sikerült növelni

Bajnai Gordon

kabinetje és a szocialista párt népszerűségét, ezért az ősz folyamán több fontos kormányzati pozícióban várható változás. A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter,

Ficsor Ádám

korábban jelezte távozását, a helyére

Iváncsik Imre

államtitkár pályázhat sikerrel. Mivel a közelmúlt főként

Draskovics Tibor

igazságügyi és rendészeti miniszter szakmai ballépéseitől és botrányaitól volt hangos, így az ő távozása nem számít meglepetésnek. A tárcát valószínűleg eddigi államtitkára,

Juhász Gábor

veszi át. Ismét visszatér a Miniszterelnöki Hivatal élére

Kiss Péter

, aki

Molnár Csabát

váltja. A volt kancelláriaminiszter ismételt szerephez juttatásától a kormány baloldali vonásainak erősítését és ezáltal az MSZP-szimpatizánsok egy részének visszahódítását várják a lap forrásai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.