Sport

Nem bírt a Pick a Veszprémmel a szuperkupán

Nem bírt a Pick a Veszprémmel a szuperkupán

2009. augusztus 30., vasárnap
Nem bírt a Pick a Veszprémmel a szuperkupán

Az MKB Veszprém együttese nyerte az első alkalommal kiírt magyar férfi kézilabda szuperkupát, melynek döntőjét szombaton este játszottak Kecskeméten.

A szuperkupáért a bajnoki és kupagyőztes Veszprém a mindkét sorozatban másodikként zárt Pick Szegeddel csapott össze. A bakonyiak ezúttal is jobbnak bizonyultak a Tisza-parti együttesnél, habár a nyáron kissé meggyengült Pick a vártnál talán jobban megszorongatta őket. Az első kilenc percben felváltva estek a gólok, aztán

Perics

védéseinek köszönhetően lépéselőnybe került az esélyesebb Veszprém, de elhúzni nem tudott. Rendezte sorait a rivális, az egyenlítés azonban sokáig – egészen a 19. percig – váratott magára. Mivel a fordítás sehogy sem sikerült a Tisza-partiaknak, jött az időkérés, ám ez sem segített. Sőt, a Veszprém elment három góllal, amiből aztán kettőt megtartott a szünetig. A folytatásban több ziccert is kidolgozott a bajnok, az irányzékkal azonban sokszor baj volt.

Marjanac

remeklései arra voltak jók, hogy ne szakadjon le a Szeged. Állandósult a 2-3 gólos különbség,de amikor a Veszprém "elővette" a frissen igazolt, remekül lövő Terzicset, 18-14 lett az állás. Az utolsó negyedóra 20-16-os veszprémi előnyről indult, és ebben a szakaszban már kiütközött, hogy a szegediek tartalékosak, és nem bírják a rivális által diktált iramot. Gyorsan 23-16-ra módosult az állás, és ekkor a játék minden elemében jobb volt a Veszprém. A biztos vezetés tudatában az MKB kiengedett, és így faragott hátrányából a Pick.

Budapest Bank Férfi Kézilabda Szuperkupa 2009:

MKB Veszprém – Pick Szeged 25-22 (13-11).

Kecskemét, 2500 néző, vezette: Nagy, Túróczy.

Veszprém:

Perics – Iváncsik T. 1, Sulics 3, Lapcsevics, Lusnyikov, Terzics 5, Iváncsik G. 1. Csere: Fazekas (kapus), Vujin 6, Eklemovics 3, Perez 3, Gulyás, Korazija 1, Sesum 1, Vilovszki 1. Edző: Mocsai Lajos.

Pick Szeged:

Marjanac – Ghionea, Krivokapics 4, Lele 2, Katzirz 2, Zubai 1, Zvizej 3. Csere: Liszkai (kapus), Herbert 1, Oszmajics 2, Kos 2, Simon 2, Vancsics 3, Gyuris. Edző: Vladan Matics.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.