Vélemény

Nem adom fel

Nem adom fel

2009. augusztus 6., csütörtök
Nem adom fel

A Dörögdi Fesztivál második napja már kezdett emlékeztetni a régi „Völgyek” hangulatára. Az utcákon le-föl sétáltak hátizsákos fiatalok, az udvarokból, kocsmákból zeneszó szűrődött ki. Én az „Ősök házában” egy Mátraaljáról érkezett pékkel kóstolgattam a Tündér sört. Az asztalon szépen dagadt vagy húsz kiló kenyértészta. Az udvaron még a méhek is földre pottyantak a trópusi hőségben.

A Nem adom fel zenekar kis késéssel kezdett a színpadon, a kevés várakozó szépen elfért a néhány fa keskeny árnyékában. Talán ha a nézők fele tudta, hogy sérült emberekből álló csapatot fog hallani. Ennek ellenére kezdés után a nézők száma folyamatosan emelkedett, mindenkit elkapott a béke és a szeretet hangulata, ami a zenéből és a szövegekből áradt. Minden alkalommal, amikor a Down-kóros, értelmileg akadályozott emberekből verbuválódott csapatot látom, megélek egy aznapi csodát. Mert a tehetség utat tör magának, akinek van szeme és füle hozzá, nem mehet el mellette érzelmek nélkül. Az évek során a közkedvelt és ismert slágereket elhagyták, szövegeiket és zenéjüket is maguk írják. Egyszerűek és szépek. Bátran és leplezetlenül lép elénk a gyermek, aki mindnyájunkban ott van mélyen. Nem kérnek semmit, csak elfogadást és szeretetet. Szerintem nem olyan nagy kérés. A koncert végén a technika ördöge előbújt és elment az áram. Éppen a „nem adom fel” dalt énekelték. Nem hagyták abban, nem méltatlankodtak. Hiszen a dal róluk szólt. Egy szál gitár hangjára együtt énekelte a refrént az együttes és a mintegy száz néző. Taliándörögd, 2009. augusztus 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.