Egyetem

Magyartanárokat, tanítókat várnak Csángóföldre

Magyartanárokat, tanítókat várnak Csángóföldre

2009. augusztus 12., szerda
Magyartanárokat, tanítókat várnak Csángóföldre

A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) és a Bákó Megyei Tanfelügyelőség idén is tanárokat keres csángóföldi falvakba – adja hírül az erdely.ma hírportál.

Az eddig jelentkező 82 pedagógus zöme Magyarországról származik, közöttük egyetlenegy csángóföldi értelmiségi sincs, annak ellenére, hogy a szövetség honlapján és sok más médiumban népszerűsíti ezt a felhívást – áll a MCSMSZ közleményében, amelyben a szövetség vezetősége hangsúlyozza, a jelentkezők között elsőbbséget fognak élvezni a Csángóföldről tanulmányaik elvégzése végett elszármazott értelmiségiek. A MCSMSZ közleménye arról is tájékoztat, hogy Somoskán, Pusztinán, Gajdáron, Szitáson, Magyarfaluban, Bákó városában, Nagypatakon, Pokolpatakon és Diószegen üresedik tanári állás, vagy pedig újabb kádert szeretnének felvenni. Ugyanakkor az oktatást több új helyszínen, így Bogdánfalván, Bahánán, Máriafalván, Szőlőhegyen, Ferdinándújfaluban is be szeretnék indítani, és ehhez – a szövetség elmondása szerint – szülőföldjük iránt elhivatott moldvai csángó értelmiségiekre van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.