Közélet

LMP: nem agyatlan fűnyírással kell átalakítania MÁV-ot

LMP: nem agyatlan fűnyírással kell átalakítania MÁV-ot

2009. augusztus 24., hétfő
LMP: nem agyatlan fűnyírással kell átalakítania MÁV-ot
vasutassztrajk2

Nem agyatlan fűnyírással kell nekiállni a MÁV–egyébként szükséges–átalakításához, hanem a helyi busz- és vonatmenetrendeket kell összehangolni, és a gerinchálózati, ütemessé tett menetrendhez igazítani–közölte a Lehet Más a Politika hétfőn az MTI-vel arra a hírre reagálva, hogy tervek szerint az év végén kétezer kilométer vasútvonalat zárnának be.

Álláspontjuk szerint az "ijesztő dilettantizmus lehetetlenné teszi, hogy a hazai vasúthálózatot egy jól működő, regionális alapon szervezett rendszerré alakítsák." Hozzátették ugyanakkor: nem állítják, hogy minden mellékvonalra szükség van, de abban biztosak, hogy a most nyilvánosságra került lista végrehajtása "óriási, nehezen kijavítható károkat okozna a hazai közlekedésben".

Fónagy János

, a Fidesz szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja határozottan elutasítja a vonalbezárási terveket, mert–mint fogalmazott: a vasútvonalak bezárása alapvetően ellentétes Magyarország, a magyar emberek, a magyar gazdaság érdekeivel. Hozzátette: az intézkedés azzal jár, hogy az érintett településeken lakó emberek nem tudnak eljutni munkahelyükre, iskolába, orvoshoz, a közigazgatási központba. A Kötött pálya blogon is megjelent lista szerint bezárnák a többi között a Győrszabadhegy-Veszprém, a Kaposvár-Siófok, a Mezőtúr-Battonya és a Szeged-Röszke közötti vasúti vonalat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.