Sport

Labdarúgás: újra hazai pályán a Tisza Volán

Labdarúgás: újra hazai pályán a Tisza Volán

2009. augusztus 21., péntek
Labdarúgás: újra hazai pályán a Tisza Volán

A Százhalombattai LK-t fogadja a Tisza Volán SC Szeged gárdája a labdarúgó NB III Alföld csoport 2. fordulójában. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

Kilencpontos rajtot tervezett a Tisza Volán SC Szeged, amikor kiderült, a kék-feketék három hazai meccsel indítják a szezont. Nos, ez már nem valósulhat meg, hiszen a Hódmezővásárhely ellen egy nagyszerű derbin 3-3-ra végzett az alakulat, a jó kezdés lehetősége viszont még adott: ehhez azonban le kellene győzni szombaton a Százhalombattát. A látogatók tavaly estek ki az NB II Nyugati csoportjából, ahol 22 ponttal a 15. helyen zárták a küzdelmeket – tulajdonképpen senkit sem előztek meg, hiszen a Dunaújváros visszalépett a sorozattól. A Battát az MLSZ az utolsó pillanatban sorolta át a Dráva csoportból az Alföldbe a Baja helyett. A gárda pályája ezen a hétvégén foglalt, ezért kérték, hadd játsszák a mérkőzést Szegeden. Magasabb osztályból érkezett együttesről van szó, mely NB III-as szinten komoly játékerőt képvisel: ezt az első fordulóban a Dabas idegenbeli 3-0-s legyőzősével igazolták. Valószínűleg Szegedre is győzelmi szándékokkal érkeznek, így korántsem lesz egyszerű dolga

Buchholcz Gábor

alakulatának, melyet sajnos sérülések is sújtanak.

Búzási Péter, Mórocz Zsolt, Huszárik Zsolt

és

Végh Ariel

játéka is kérdéses a szombati meccsen: Búzási

Szabóval

ütközött egy edzésen, Mórocz még a Baja elleni edzőmeccsen szedett össze egy sérülést, ami vissza-visszatér, Huszárikot a békéscsabaiak rúgták meg szerdán, Végh pedig nem tudott edzeni a héten.

Vida, Barna

és

Kazi

is hiányozni fognak, ők iskolai turisztikai túrán vesznek részt. „Hétvégén csak a százszázalékos játékosokra számítok, akinek bármilyen problémája van, azt nem küldöm föl a pályára. Biztos vagyok benne, hogy mindenki meg akarja mutatni, de csak egészséges futballistákkal lehet keresnivalónk az NB II-ből most kiesett battaiak ellen. Hozzánk hasonlóan kupameccset játszottak szerdán, ők is NB II-es gárdától, a Budaörstől kaptak ki odahaza 4-2-re, tehát ugyanolyan terhelést kaptak, mint a mi játékosaink. A tavalyi együttesük magja együtt maradt, nem lebecsülendő ellenfél tehát a Százhalombatta. Ráadásul 3-0-ra nyertek Dabason, ami igen komoly fegyvertény, nem sokan lesznek erre képesek az idén. Föl kell vennünk a kesztyűt, hazai pályán mindenképpen a három pont megszerzését tűzzük ki célul. Ha kiküszöböljük a Vásárhely és a Békéscsaba elleni hibákat, sikerülhet végrehajtani tervünket, ha nem, akkor ismét saját magunkkal vívunk majd harcot” – nyilatkozta a Volán vezetőedzője. Buchholcz Gábor szerint

Szabó A., Udvari, Mészáros

és

Pálfi

visszatérése tartást adhat a csapatnak még a sok hiányzó ellenére is. A mester a szerdai kupameccsre visszautalva elmondta még: egy-két labdarúgóval elbeszélgetett, hiszen akadtak olyan időszakok, mikor feltűnően fáradtan mozogtak. Mentségünkre szólhat, hogy többen most kerültek bele a munka világába az iskolát követően, s egyelőre nehézséget okoz nekik megszokni a munka-edzés-meccs ritmust.

A Szeged várható összeállítása a Százhalombatta ellen:

Dongó – Mészáros, Dargó, Grünwald, Szabó A. – Szilágyi, Udvari – Pálfi, Beretka, Végh A. vagy Bárdosi – Baji R.

Így játszott a Százhalombatta az 1. fordulóban:

FC Dabas – Százhalombattai LK 0-3 (0-1).

Százhalombatta: Nagy Endre – Nagy Gábor, Fejős Dániel, Móra Krisztián, Gyurkovics Ádám – Bakó László (Pregitzer Viktor), Szabó Zoltán, Szép Imre, Ribányi Máté (Akli Balázs) – Gyurácz Bálint, Károlyi Róbert (Ihos Zoltán). Vezetőedző: Károlyi Gábor. Gólszerzők: Károlyi Róbert 2 (3', 47'), Szép Imre (79').

A hétvége műsora:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 2. fordulójában:

Tisza Volán SC Szeged – Százhalombattai LK, Algyő SK – Gyulai Termál FC, Soroksár SC – ESMTK szombaton 17 órakor; Vasas II. – Monori SE vasárnap 11 órakor, Hódmezővásárhelyi FC – Kecskeméti TE II., Orosháza FC – FC Dabas, Szolnoki Spartacus – Battonyai TK vasárnap 17 órakor.

A megyei I. osztály 2. fordulójában:

Szentesi Kinizsi – Mórahalom, Mindszent – Tápé szombaton 17 órakor; Balástya – Ásotthalom, Kiskundorozsma – Kiszombor, Tiszasziget – Sándorfalva, Kistelek – Röszke, SZVSE-Gyálarét – Csongrád, Nagymágocs – Csanádpalota vasárnap 17 órakor.

A megyei II. osztály Homokháti csoport 2. fordulójában:

USC Tanárképző – Baks szombaton 11 órakor, Tömörkény – Szatymaz szombaton 17 órakor; Zsombó – FK 1899 Szeged, Bordány – Csanytelek, Forráskút – Üllés vasárnap 17 órakor.

A megyei II. osztály Tisza-Maros csoport 2. fordulójában:

Makói FC II. – Apátfalva, Fábiánsebestyén – HFC II.-Bercsényi, Újszentiván – Szegvár szombaton 17 órakor; Szőreg – Székkutas, Algyő II. – UTC vasárnap 17 órakor.

A megyei III. osztály 2. fordulójában:

HFC III.-Bercsényi – Balástya II. szombaton 10 órakor, Csongrád Öregfiúk – Zákányszék szombaton 17 órakor; Ruzsa – Pusztamérges, Kübekháza – Tiszasziget II., Öttömös – Domaszék, Földeák – IKV Alsóváros vasárnap 17 órakor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.