Közélet

Ismét Kovács László lesz az uniós biztosunk?

Ismét Kovács László lesz az uniós biztosunk?

2009. augusztus 24., hétfő
Ismét Kovács László lesz az uniós biztosunk?

A szocialista párt továbbra is volt pártelnökét jelölné az uniós biztosi posztra – tudta meg az InfoRádió. Az Európa Bizottság elnöki posztját várhatóan ismét José Manuel Barroso kapja majd.

Az MSZP újabb ciklusra meghosszabbítaná

Kovács László

megbízatását az Európai Bizottságban, amire a Népszabadság értesülései alapján már

Bajnai Gordon

miniszterelnök is rábólintott. Kovács várhatóan csak akkor nem lesz uniós biztos, ha a jelenleg általa irányított adóügyek helyett egyéb fontos területet kaphat meg hazánk, mert ebben az esetben a miniszterelnök más fog jelölni a posztra. Akkor sem ő a befutó, ha a politikai megegyezések miatt

José Manuel Barroso

elnöki újraválasztásának, illetve az bizottsági tárcák újraelosztása körüli megegyezésnek ez lenne a feltétele. Barroso – mint a legesélyesebb elnökjelölt – megválasztása után várhatóan októberben kell majd a tagországoknak jelölni a bizottságba tagokat. Az elkészült névsor alapján az elnök osztja ki az egyes szakterületeket, az Európai Parlament pedig ezt a teljes listát hagyja jóvá a szavazáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.