Bulvár

Határsértők, lopott kocsi, kábítószer

Határsértők, lopott kocsi, kábítószer

2009. augusztus 20., csütörtök
Határsértők, lopott kocsi, kábítószer

Határsértőket, lopott kocsit, és kábítószert fogtak a tegnapi napon a szegedi és a nagylaki határrendészek - tudatta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A szegedi határrendészek 6 afgán és 1 szerb határsértőt Röszke külterületen, 2 szerb férfit, pedig Tiszaszigeten lévő Tisza töltésen tartóztattak fel, akikről kiderült, hogy magyarországi tartózkodásukat jogszerűen igazolni nem tudják. A 6 afgán személy, melyek közül 3 felnőtt, 2 fiatalkorú, 1 gyermekkorú, valamint 2 szerb állampolgár ügyében idegenrendészeti eljárás indult, míg a 3. szerb állampolgár ügyében beutazási és tartózkodási szabályok megsértésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, mivel az elmúlt évben már megkísérelt jogellenesen hazánkba jutni. A határsértő elfogások mellett lopott személygépkocsi is akadt fenn a szegedi határrendészek hálójába. Tegnapi napon egy osztrák állampolgár jelentkezett kilépésre a röszkei határátkelőhelyen gyanútlanul, egy osztrák forgalmi rendszámú gépkocsival. Az útlevélkezelő kérdései gyorsan ellentmondásba hozták az osztrák férfit, így alapos ellenőrzést hajtott végre nála. A vizsgálat eredményeként a Schengeni Információs Rendszer segítségével gyorsan kiderült, hogy járművet Franciaországból lopták el, a francia hatóságok a jármű lefoglalását kérik. Az osztrák személy előállításra, míg a BMW 560L típusú személygépkocsi lefoglalásra került. Eredményesen zárult a magyar – román közös határellenőrzés a napokban a nagylaki határátkelőhelyen, ugyanis egy Magyarországra, belépésre jelentkező bolgár tehergépjárműben közel 1 kg kábítószer-származékot találtak a határrendészek. A tüzetes ellenőrzésre a bolgár sofőr gyanús viselkedése miatt került sor, melynek eredményeképpen a tehergépjármű fülkéje főlőtt a légterelő alatti részben kb. 1 kilogramm fóliába csomagolt, ragasztószalaggal átkötött fehér porszerű anyag került elő (amfetamin). A „Kit Narcotest”-tel történt vizsgálat pozitív eredményt mutatott, majd később a kábítószer kereső kutyák egyértelműen megerősítették a kábítószer jelenlétét. A tehergépjármű Törökországban rakodott, úti célja Dánia lett volna. A bolgár állampolgárral szemben kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.