Közélet

Elnökhelyettese támadja Kolompárt

Elnökhelyettese támadja Kolompárt

2009. augusztus 7., péntek
Elnökhelyettese támadja Kolompárt

Az Országos Cigány Önkormányzat (ÖCO) második számú vezetője, Kozák János szerint a szervezet elnökének, Kolompár Orbánnak távoznia kell posztjáról, mert tevékenységével „akadályozza a cigányság érdekeinek megfelelő képviseletét”. Kozák az MTI-nek úgy fogalmazott: végre ki kell mondani, hogy Kolompár Orbán nem tett semmit a cigányságért, „tevékenysége ingyenreklám volt” a cigányellenes csoportoknak – írja az mno.hu.

Kolompár Orbán

álljon félre, mert „teher a cigányság számára” – mondta

Kozák János

, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének (Macifész) elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) általános elnökhelyettese csütörtökön a roma aktivisták fórumán a Veszprém megyei Nemesszalókon. Az OCÖ második számú vezetője szerint a szervezet elnökének távoznia kell posztjáról, mert tevékenységével „akadályozza a cigányság érdekeinek megfelelő képviseletét”. Kozák János szerint mindenképpen új alapokra kell helyezni a cigánypolitikát. A cigányságnak át kell értékelnie az elmúlt időszakot, s egy új értékrend mellett újra meg kell határozni a cigányok és a nem cigányok viszonyát – vélekedett a kisebbségi politikus. A teljes cikk az

mno.hu-n itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.