Sport

Bizakodó hangulatban telt az idénynyitó szurkolói ankét

Bizakodó  hangulatban telt az idénynyitó  szurkolói ankét

2009. augusztus 14., péntek
Bizakodó  hangulatban telt az idénynyitó  szurkolói ankét
A Tisza Volán SC Szeged az NB III Alföld csoport első hét helyének valamelyikén végezne, az FK 1899 Szeged harcban lenne a dobogóért a megye II. Homokháti csoportjában. Mindkét gárda vezetősége úgy érzi, jól sikerültek az erősítések – derült ki a péntek kora esti szurkolói ankéton. A hagyományokat szem előtt tartva ismét az idénykezdet előtti pénteken az Etelka sori Gól Büfében tartotta kék-fekete ankétját a SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom. A vendégek között Halkó Pált, a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztályának vezetőjét, Buchholcz Gábort, az NB III-as gárda vezetőedzőjét, Havas Pétert, az FK 1899 Szeged elnökét és Hüvös Gábort, a megye II. újonccsapatának mesterét is üdvözölhettük.

Kilenc ponttal indítaná a szezont a Volán

A Volánt képviselő szakemberek elmondták: a mezőny első felébe, a legjobb hét hely valamelyikére várják a fiatal, de ebben az osztályban már egy évnyi rutinnal bíró szegedi csapatot. Úgy érzik, sikerült megerősíteni a keretet, a távozókat (közülük is elsősorban Harmos Zsoltot és Szabó Tamást) megfelelően pótolták, hiszen olyan labdarúgók érkeztek (Végh Ariel, Orosz Viktor, Pénzváltó Bence, Pálfi Árpád, Harangozó Krisztián), akik szemléletük és játéktudásuk alapján hasznára lehetnek a gárdának. Halkó Pál és Buchholcz Gábor kijelentették: olyanokra nem volt szükség a Felső Tisza parton, akik csupán különböző igényeiket fogalmazták meg, ám a kemény munkára már nem lettek volna vevők. Azokra sincs szükség, akik bomlasztanának, klikkesedét okoznának az öltözőben. Az NB III-as szegedi gárda mestere szerint a megyéből gyakorlatilag lehetetlen erősíteni, ám az idei, reménybeli jó szereplés alap lehet ahhoz, hogy jövő nyáron két-három meghatározó, lehetőleg szegedi kötődésű játékost sikerüljön idecsábítani. „Minden poszton legalább kettő, de van, ahol több bevethető ember áll rendelkezésre, szinte már a bőség zavarával küzdünk. Olyanok nem férnek föl még a padra sem, akik tavasszal kezdők voltak vagy egészségesen azok lettek volna” – fogalmazott Buchholcz Gábor. Az első három meccsen kilenc pontot szeretnének szerezni a kék-feketék, ami – lévén, hogy valamennyi alkalommal idehaza játszanak – a vezetőség szerint nem lehetetlen küldetés. Fontos a jó rajt, mert nagyon masszív a csoport, a tavaszihoz hasonló sikertelenségi sorozatot nem engedhet meg magának a Szeged. Az ankéton jelenlévő szurkolók azt kívánták, hogy legyen az idei szezon meglepetéscsapata a Volán, és szőjünk merészebb terveket, mint az első hétbe kerülés! Halkó Pált megkérdeztük arról az interneten elterjedt hírről, miszerint utolsó szezonját kezdi meg a klub. A szakosztályvezető úgy válaszolt: a volános vészforgatókönyvnek nincs alapja, ilyen információ a vezetőséghez nem jutott el. Ami a focisulit illeti, idén nyáron is több gyerek érkezett, mint ahány távozott. Gondot jelent viszont, hogy már a közepes képességűeket is elhalásszák az akadémiák és a jobb anyagi körülmények között dolgozó klubok, aztán a gyerekek sokszor hamar jönnek is vissza, mert kiderül, máshol sincs kolbászból a kerítés. Ennek ellenére természetesen továbbra is cél az anyagi háttér megerősítése, tőkeerős befektető megtalálása. Halkó Pál biztosat nem tudott ígérni, de jelezte, folynak tárgyalások és egyeztetések.

Újra dobogóról álmodik az FK

Az FK 1899 Szegednek határozott célja, hogy éljen a kapott lehetőséggel, s végig harcban legyen a dobogós helyekért a megye II. Homokháti csoportjában – fogalmazta meg a terveket Hüvös Gábor vezetőedző, hozzátéve: saját csoportjukat egy árnyalatnyival könnyebbnek érzik a másiknál, ami semmiképpen sem kedvezőtlen az újonc számára. Havas Péter elnökkel együtt azt mondták: örülnek a CSLSZ pozitív döntésének, ami némiképp váratlanul is érte őket július 30-án, egy nappal az átigazolási időszak vége előtt, így természetesen nehézséget okozott rövid idő alatt megteremteni a feltételeket, kiállítani a serdülő-, de főleg az ificsapatot. Rohammunkával, összefogással sikerült megfelelni a követelményeknek. A serdülőcsapatot a SZVSE segítségével versenyeztetik. Az ifit maguk szedték össze, ismerősök, csapattársak családi köreiből, de a vasutasok e csapat összeállításában is támogatták őket, s úgy tűnik, Szőregről és Dorozsmáról is igazolnak fiatalokat. A felnőttkeret Hüvös mester szerint erősödött Szél Tibor és Turján György megszerzésével, a tervezett munkát elvégezte a csapat, minimális lemorzsolódás mellett, hiszen néhányan – főleg az idősebbek közül – jelezték, a következő időben a munka és a család lesz számukra az első, a foci a második helyre szorul. Havas Péter elárulta: szakmailag a tavaszi gárdát tartja az FK csúcsának, ezt a mostani alakulatot egyelőre némiképp gyengébbnek érzi, de nem bánná, ha Hüvös Gábornak lenne igaza. A szavak után szombattól már a tettek következnek: az FK 1899 Szeged 15 órától a Bordányt, a Tisza Volán SC Szeged 17 órától a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadja a Felső Tisza parti stadion centerpályáján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.