Közélet

Betiltották a Hess-emlékmenetet

Betiltották a Hess-emlékmenetet

2009. augusztus 12., szerda
Betiltották a Hess-emlékmenetet

A rendőrség megtiltotta kilenc szombatra tervezett, a „Béke mártírja” emlékmenet ügyében bejelentett rendezvény megtartását – közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az emlékmenetet sajtóhírek szerint Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából az NS Front elnevezésű magyar nemzetiszocialista tömörülés szervezi – olvasható az mno.hu-n.

Az országos sajtó már régóta foglalkozik az üggyel, legutóbb a közszolgálati televízió Napkelte című műsorában lett botrány az ügyből, mikor a műsorvezető

Betlen Gábor

a kereszttűz vendégét

Vona Gábort

, a Jobbik elnökét arról faggatta, mit javasolja híveinek Vona, menjenek el a menetre vagy nem, mire az elnök azt válaszolta, hogy ha ennyire foglalkoztatja a műsorvezetőt a zsidókérdés

menjen Izraelbe

. (E verbális attak témakörében neves publicistánk,

Löffler Tibor

is írt egy

jegyzetet

). A kérdés rövid úton eldőlt: az országos híradás szerint nem lesz semmilyen menet. Az MTI beszámolója szerint a rendőrség a közleményben azt írta, hogy „Béke mártírja” emlékmenet elnevezéssel – szerdáig – tíz magánszemély általi bejelentés érkezett a BRFK-ra, s a főkapitányság a törvényes határidőn belül elbírálta a rendezvénytartási szándékot. Hozzátették:

Tóth Gábor

budapesti rendőrfőkapitány kilenc esetben – a gyülekezési jogról szóló törvényben kapott felhatalmazás alapján – megtiltotta a rendezvény megtartását (arra nem térnek ki, pontosan melyik alapján). A tizedik bejelentésről is döntött már a rendőrség, de annak tartalmáról először a bejelentőt tájékoztatják, így az egyelőre nem tudható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.