Sport

Az FK-t a vasutasok segítik

 Az FK-t a vasutasok segítik

2009. augusztus 6., csütörtök
 Az FK-t a vasutasok segítik
tiszavolanfk27

Július végén dőlt el végleg, hogy a szegedi szurkolókból alakult, s mára már igen komoly egyesületi keretek között működő FK 1899 Szeged csapata a megye III. harmadik helyéről felkerült a megye második vonalába. A felkészülés eddigi tapasztalatairól kérdeztük Havas Pétert, az egyesület elnökét.

„Az edzőmeccsekből sok következtetést nem igen tudok még levonni” – kezdte rövid értékelését az elnök. „Mind a három gyalázatos volt, az Ülléstől 7-1-re kaptunk ki, és a Hódmezővásárhely FC II. elleni két találkozónkon is gyengén muzsikáltunk. De ez betudható annak, hogy a meghatározó játékosaink közül többen szabadságon vannak, elutaztak. Bízom benne, hogy a hét végére már rendeződünk, és a rajt előtti héten biztos összeáll a teljes gárda.” Arra a kérdésünkre, hogy miként fogadták a

Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség

döntését,

Havas

úgy felelt, örülnek, hogy a CSLSZ lehetőséget adott a magasabb osztályú szerepeléshez, sajnos azonban nagyon megszenvedték a huzavonát. „Alig egy hetünk volt, hogy összeállítsunk két utánpótláscsapatot és a papírmunkát is elintézzük” – fűzte hozzá a sportvezető. „A serdülőcsapatot a SZVSE segítségével versenyeztetjük. Az ifit magunk szedjük össze, ismerősök, csapattársak családi köreiből, de a vasutasok e csapat összeállításában is támogatnak minket kettős igazolású játékosokkal." Nem úgy volt, hogy a Tisza Volán SC is segít? – tettük fel a kérdést. „Amikor konkrétumokról volt már szó, egy 50 fős listát kaptunk, amin a srácok születési dátuma volt feltüntetve a névvel. Nem volt időnk közösségi oldalon nyomozni, elég hosszadalmas lett volna. A SZVSE segítsége nélkül nem tudtunk volna nevezni a megye kettőbe, ezúton is köszönjük nekik. Az ifiket egyébként

Kaiser Rezső

edzi majd, aki a nagycsapat keretének a játékosa. A bajnoksággal kapcsoltban most csak annyit, bízunk a jó szereplésben, többet majd a bajnoki rajt előtt tudok mondani, mikor összeállt a csapat, rendeződtek az utánpótláscsapataink dolgai és a nevezés is rendben lesz” – így az egyesületi elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.