Bulvár

15 évet is kaphatnak a szegedi rablók

15 évet is kaphatnak a szegedi rablók

2009. augusztus 26., szerda
15 évet is kaphatnak a szegedi rablók

Több millió forint készpénzt vitt el három ismeretlen álarcos férfi még 2008. áprilisában az egyik szegedi kft. telephelyéről, miután a portást bántalmazták és megkötözték - közölte Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

A feljelentés szerint 2008. április 16-án a hajnali órákban a sértett cég telephelyén a portás éppen felmosott, amikor a kutyák ugatására lett figyelmes. Kiengedte az állatokat, akik azonnal egy udvaron lévő konténerhez rohantak. Amikor a sértett is odaért, három álarcot viselő férfi szó nélkül ütlegelni kezdte, majd az irodához kísérték és a földre fektették. Negyed órán át tartották ott fogva, majd megkötözve bezárták a kazánházba. Az elkövetők ezután 7,5 millió forinttal távoztak. A több mint egy éven át tartó nyomozás eredményeként idén augusztusban kerültek a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozóinak látókörébe a feltételezett elkövetők. Miután a megalapozott gyanú közléséhez elegendő bizonyíték gyűlt össze, a nyomozók három férfit (30 éves kunágotai, 26 éves szegedi, 32 éves mezőkovácsházi lakosok) állítottak elő. A vallomásaik részletéről – mivel azokat a gyanúsított társaik sem ismerik még – a nyomozás eredményes lefolytatása érdekében egyelőre nem tudunk beszámolni. A három férfit a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, a bíróság pedig ma elrendelte előzetes letartóztatásukat. Ellenük jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntett, személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A minősített rablás büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.