Bulvár

Vesztegetéssel gyanúsítanak hat szegedi határőrt

Vesztegetéssel gyanúsítanak hat szegedi határőrt

2009. július 14., kedd
Vesztegetéssel gyanúsítanak hat szegedi határőrt

Hat határrendészt gyanúsítanak hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel Csongrád megyében; közülük kettőt őrizetbe vett a Szegedi Nyomozó Ügyészség és indítványozta előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t kedden.

Szenti Szabolcs

közölte: a hétvégén nagyszabású ellenőrzés zajlott a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, amelyet a megyei főkapitányság és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának illetékes kirendeltsége közösen hajtott végre. Ennek során hat határrendésszel szemben merült fel a hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja. A Szegedi Nyomozó Ügyészség két embert vett őrizetbe, és indítványozta előzetes letartóztatásukat. Az ügyben érintettek parancsnoka haladéktalanul megtette a szükséges személyzeti intézkedéseket. Közülük négyen már nem tagjai a testületnek, míg egy-egy határrendészt szolgálati beosztásából felfüggesztettek, illetve áthelyeztek - részletezte a hadnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.