Kultúra

Várjátékok: Netmusical a világ felszínességéről

Várjátékok: Netmusical a világ felszínességéről

2009. július 22., szerda
Várjátékok: Netmusical a világ felszínességéről
6.jpg

Csütörtök este mutatja be a Pinceszínház a Tiéd vagyok.hu?! című netmusicalt a VII. Szegedi Várjátékok rendezvénysorozata keretében. Vidám, tanulságos, kacagtató, a mai világunkban játszódó zenés vígjátékot ígértek az alkotók a darab sajtótájékoztatóján.

Elgondolkodtató, tematikájában merész, de megvalósításában nem durva és nem ízléstelen darabot ígér a Pinceszínház új produkciója. Online rendszerek, elektronikus médiával behálózott élet - erre a mai valóságra szeretne rájátszani a Pinceszínház új produkciója, a Tiéd vagyok.hu?!, illetve annak műfaja: netmusical. A bulvár teóriák demagóg trendjei kijelölik, mit hogyan kell csinálni, mi a trendi és mi a lúzer a szexualitásban, és sokan hisznek ezekben - pontosan e felszínes világ mögé szeretne belátást engedni a darab - tudtuk meg

Kancsár Józseftől

, a Pinceszínház igazgatójától. A történetben két fiatal házaspárt látunk egy amerikai - de más helyszínnel is behelyettesíthető - miliőben, egy kisvárosban. David, az egyik férj egyszer találkozik a kisváros mellett élő hippikkel, akiknél a közösségi élet egyben szexuális közösséget is jelent. David elhatározza, hogy házasságában is „szexuális forradalmat" hajt végre, és barátaikkal - a másik főszereplő házaspárral - négyesben képzeli megvalósítani az együttlétet. Azon a bizonyos estén azonban szembe kell nézniük saját magukkal, egymás manipulációjával, a szexuális „négyesben lét" szánalmasságával. Azok az emberi értékek fontosak, melyeket egy rövid kifejezésben el lehet mondani, jelen esetben: „Én csak téged szeretlek." - magyarázza Kancsár József. A kacagtató zenés darab során magába nézhet a néző is, hogy milyen felszínesen vagy éppen mélyen éljük az életünket a párunkkal. „Kis éllel párosított fricska ez a mai felszínes világnak: a darab rámutat, hogy csak az igazán őszinte pillanatok fontosak, azokért érdemes együtt lenni" - vallja az igazgató. A helyzetkomikumok remek színészi játékra adnak lehetőséget. Kancsár József helyett

Varga Bálint

lép színre, ismét láthatjuk

Papp Gabriellát, Kancsár Orsolyát

és

Bánvölgyi Tamást

. Rendező: Kancsár József, dramaturg:

Gali Levente

, fény- és hangtechnika:

Szabó Gábor

, a jelmez pedig csapatmunkában született. A darabot - bár nyelvezetében mellőzi az obszcenitást - szexuális témája miatt mégsem ajánlják 16 éven aluliaknak. Az előadások július 23-án, 24-én 26-án zajlanak, jegyek a helyszínen és a Tourinform irodáiban kaphatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.