Bulvár

Vadaspark: Kössünk békét!

Vadaspark: Kössünk békét!

2009. július 10., péntek
Vadaspark: Kössünk békét!

A szegedi Vadaspark gyakorlott látogatói tudják, hogy 2001 óta minden évben - összefogva a többi európai állatkerttel, amelyek szintén tagjai az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének - valamilyen természetvédelmi problémára hívják fel a figyelmet. Számtalan állattal ismerkedhettek meg, védtek már tigriseket, orrszarvúkat, esőerdőket Brazíliában, távol-keleti teknősöket, most szombaton pedig visszatérnek Európába.

Idén ugyanis az általunk sokszor rettegett, gyanakvással figyelt, vagy éppen kártevőnek tartott ragadozóink védelme a kampány témája. A szegedi Vadaspark szombati rendezvényével nyitja meg a kampányt, amely október 4-én, az Állatok Világnapján zárul. Céljuk, hogy elfogadtassák ezeket a sok helyen üldözött és kipusztított fajokat, hogy megismertetve őket, eloszlassák a velük kapcsolatos tévhiteket. Nem véletlenül választották egyik szlogenüknek a „Kössünk békét!" Az ismerkedés nem száraz, unalmas előadások formájában történik, hanem élményekben gazdag programok révén valósul meg. Aki szombaton ellátogat a Vadasparkba, próbára teheti ragadozó képességeit: tud-e akkorát ugrani, mint egy hiúz, olyan jól tájékozódni, mint a vadmacska, hangosabban üvölteni, mint a sakál, vagy éppen van-e olyan kifinomult a szaglása, mint a farkasnak. Este a látogatók izgalmas kutatáson vehetnek részt, rá kell majd lelniük egy állatkertben bóklászó európai nagyragadozóra. A felfedezők jutalomban részesülnek. Szintén este mutatkozik be Tádé és Böbe baba, a közelmúltban született két aranysakál kölyök. Természetesen nem maradhatnak el a nagyragadozók esti lakomái sem. A rozsomákok, tigrisek és oroszlánok ismét közönség előtt fogyasztják el vacsorájukat. Csakúgy, mint legutóbb, most is lesz póni lovaglás és hüllősimogatás - ez utóbbi persze csak a bátrabbak részére. A programot, mint a Vadaspark annyi más rendezvényét, a National Geographic Kids és a National Geographic Magyarország támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.