Kultúra

Újvidéken csütörtöktől tart a 10. Exit

Újvidéken csütörtöktől tart a 10. Exit

2009. július 9., csütörtök
Újvidéken csütörtöktől tart a 10. Exit

A péterváradi ódon erőd falai között ma kezdődik Európa egyik legnagyobb és legrangosabb nyári könnyűzenei fesztiválja, a jubileumi 10. Exit. Huszonöt színpadon közel 600 előadó szórakoztatja majd a nagyérdeműt 4 napon át, miközben számos zenei műfaj képviselője lép színre a rock zenétől a rapig, a poptól a drum&bass-ig, az elektronikustól a kísérleti és világzenéig.

A szervezők rekord számú látogatót várnak a rendezvényre, az elmúlt évekhez képest ugyanis idén június elejéig sikerült a legtöbb jegyet eladniuk. Nagy-Britanniában például rövid idő alatt minden áruba bocsátott belépő gazdára talált. Az 1 napra szóló jegy ma és holnap 3490 dinárba (10 470 forintba) kerül, szombatra és vasárnapra 3990 dinárba (kb. 11 970 forintnak felel meg) az Erste Bank kirendeltségeiben és a Gigstix elárusítóhelyein. A helyszínen ennél is drágább lesz a beugró. Az idén olyan neves külföldi előadók lépnek fel az Exiten, mint Arctic Monkeys,

Lily Allen

, Moby, Manic Street Preachers, Kraftwerk, Madness, Korn, Grandmaster Flash and

Patti Smith

, The Prodigy. A kínálat változatos és remélhetőleg mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő színpadot, zenei irányzatot, szerzőt. Az eseményt kissé beárnyékolja a Duna áradása, ezért az utolsó pillanatban az újvidékiről a péterváradi oldalra kellett áthelyezni a sátortábort. Az elhagyott kaszárnyában a vendégek tömeges érkezése előtt, keddre virradóra, egy nem kívánatos incidens történt. Eddig ismeretlen személy könnyfakasztó gránátot aktivált. Sérülés szerencsére nem történt, a rendőrség pedig azonnal a nyilvánossághoz fordult a béke, a rend megőrzésére szólítva fel az embereket. Az elkövetkező napokban a szervezők 150-200 ezer hazai és külföldi vendégre számítanak. Minden készen áll az óriási bulira, kezdődhet a 4 napon át tartó önfeledt szórakozás a péterváradi vár bástyái között. A távolságtól nem kell megijedni, Újvidék közelebb van, mint Budapest, mindössze másfél órányira Szegedtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.