Közélet

Szállóberuházás: konferencia- és ökoturizmus Szentesen?

Szállóberuházás: konferencia- és ökoturizmus Szentesen?

2009. július 28., kedd
Szállóberuházás: konferencia- és ökoturizmus Szentesen?

A Petőfi Szálló rendelkezik bontási engedéllyel

A szentesi Petőfi Szállóról szóló hétfői írásunk kapcsán kedden megkeresett bennünket Erdélyi Lajos, a Pendola Szentes Kft. ügyvezetője, és kifogásolt néhány észrevételt, melyet a Fidesz képviselői tettek a két éve üresen álló épületre és annak felújítási munkálataira.

„Jelenleg se építési engedély, se banki hitel, se konkrét határidő nincs. Ha hiányzik a finanszírozási szerződés, az építési engedély, ennek ellenére valaki mégis szétveri az épület belsejét, az – szerintem –, lévén önkormányzati tulajdonról van szó, megkockáztatja a hanyag, hűtlen kezelés bűntettét” – fogalmazott

Halmai László

fideszes megyei önkormányzati képviselő. „Rendelkezünk bontási engedéllyel, ezt a

petofiszallo.hu

oldalra is kitettük, bárki meggyőződhet róla” – kezdi

Erdélyi Lajos

. „Tavaly nyáron, júliusban vagy augusztusban adta ki a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal. Szó sincs tehát arról, hogy engedély nélkül történt volna meg a bontás.” Az ügyvezető elmondta, mivel műemlékvédelmi rekonstrukcióról van szó, több mázsányi dokumentumot kellett beszerezniük, külön a fa-, a fém- és a falfelületek restaurálására. A kutatásokat és feltárásokat bontási engedély nélkül el sem kezdhették volna. Szentes önkormányzata határozatban mondta ki, hogy a bontást el kell végezni. Erdélyi Lajos szerint több ilyen határozat is született. „Minden engedélyt beszereztünk, minden dokumentálva van” – folytatja az ügyvezető. „Július 16-án az országos tervtanács rábólintott a projektre, most már beadhatjuk az építési és kivitelezési engedélyt. Ez is fent van a honlapunkon. Ezután gőzerővel beindul a munka.” Erdélyi úrtól is megkérdeztük, vajon minek kell a szentesieknek egy 5 csillagos szálloda, ki fogja igénybe venni, hogyan lesz rentábilis a közel 4 milliárdos beruházással felújított szálloda. „A szentesiek nyilván nem fognak szállodába járni” – nyugtázta az ügyvezető –, „de konferenciaturizmusra, wellness- és ökoturizmusra mindenképpen alkalmas lehet a szálloda, és a külföldi vadászok is szívesen látogatják a környéket.” A Pendola Szentes Kft. augusztus 15-e után beterjeszti az önkormányzatnak az elmúlt 2 évre vonatkozó elszámolást, melyből kiderül, pontosan milyen munkálatokat végeztek el, és mindez mennyibe került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.