Közélet

Többnemzetiségű polgárőrség alakulhat Szabadkán?

Többnemzetiségű polgárőrség alakulhat Szabadkán?

2009. július 7., kedd
Többnemzetiségű polgárőrség alakulhat Szabadkán?

Nyílt levéllel fordult Maglai Jenőhöz, a szabadkai városi képviselő-testület elnökéhez, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai szervezetének elnökéhez a Magyar Koalíció párt vezetősége, melyben arra kérik, támogassa kezdeményezésüket, a szabadkai többnemzetiségű polgárőrség megalakítását – írja a VajdaságMA hírportál.

A Magyar Koalíció nevében

László Bálint

elnök,

Setyerov Zorán

ügyvezető alelnök és

Kanász Attila

, a párt szabadkai szervezetének megbízott elnöke a levélben örömmel nyugtázza a

Maglai Jenő

hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, közbiztonsággal kapcsolatos nyilatkozatát, melyből kiderül, hogy a városi képviselő-testület elnöke szerint is folyamatosan romlik a közbiztonság Szabadkán. Az etnikai incidensek, a kábítószer-terjesztés, valamint a bűnözés egyéb formai pedig az elviselhetőség határára sodorták az itteni életet. „Noha Ön többnyire elégedett a szabadkai rendőrséggel, mégis (joggal) figyelmeztet a bűnözés elharapózására” – áll a levélben. A levél aláírói felkérik Maglai Jenőt, beosztásánál fogva járuljon hozzá, hogy a kezdeményezés a városi képviselő-testület következő ülésének napirendjére kerüljön, és hogy pártjával együtt csatlakozzon a Magyar Koalíció párt akciójához, hogy Szabadkán többnemzetiségű polgárőrség alakulhasson. A teljes cikk a

VajdaságMa

portálon olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.