Közélet

Rendőrszakmai tévedés történt az Árpád téren

Rendőrszakmai tévedés történt az Árpád téren

2009. július 6., hétfő
Rendőrszakmai tévedés történt az Árpád téren
koszoruzas14

Múlthét pénteken a 907-es pozsonyi csata emlékére tartott megemlékezés ünnepi beszédét egy lakossági bejelentés miatt helyszínre érkező járőrök szakították félbe, mikor Fekete Pál történész aktuálpolitikai kérdéseket is érintett, mondván nem erre szól a megemlékezők engedélye. A felháborodott szervezők felkeresték szerkesztőségünket, mi pedig utánajártunk az esetnek.

Amint arról már beszámoltunk a szervezők elmesélték, hogy a rendőrök szerint a beszéd politikai tartalmat öltött, ugyanakkor a rendezvény engedélye nem erre szól. A járőrök elmondták, hogy lakossági bejelentést kaptak, miszerint az alig egy napja feloszlatott Magyar Gárda tüntetni fog az Árpád téren, ezért jöttek a helyszínre… Még szombaton felhívtuk a

Tuczakov Szilvánát

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét, aki hétfőn egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe:

Július 03-án a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai bejelentés alapján megjelentek az Árpád téren. Az itt tanúsított rendőri intézkedéssel kapcsolatban szakmai hiányosságot állapítottunk meg, melyben a szükséges lépéseket megtettük. A mai nap folyamán a rendőrség illetékesei felvették a kapcsolatot a szervezőkkel az eset körülményeinek megnyugtató rendezése végett.

Felkerestük a rendezvény egyik főszervezőjét,

v. Szilágyi Árpádot

, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő egyesület képviselőjét, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy találkozott a rendőrség képviselőivel (egészen magas vezetői szinten), és sikerült rendezni a szerencsétlen történetet. Az eljáró rendőrök tévedtek, a vezetők pedig elnézést kértek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.