Közélet

Lopakodók a lezárt Belvárosi hídon

Lopakodók a lezárt Belvárosi hídon

2009. július 22., szerda
Lopakodók a lezárt Belvárosi hídon

Már egymillió forint összejött a bírságokból

belvarosihid

Bár a Belvárosi hidat már szombaton lezárták, az autósok olykor vétlenül, de sajnos gyakran szánt szándékkal próbálják ezt kijátszani. Nem egyszer két busz közé ékelődve próbálnak átosonni. A SZEGEDma egy videós helyzetfelméréssel már bemutatta az új dugóhelyzetet, most a szabálysértések felől érdeklődött a rendőrségen.

Nehezen alkalmazkodnak a szegedi autósok az új helyzethez, eleinte tévedésből, de ahogy azt szerkesztőségünk „hírszerzői” jelentették, sokszor szándékosan szegik meg a szabályokat. Felkerestük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét,

Szenti Szabolcsot

, hogy válaszoljon néhány kérdésünkre. A hadnagy elmondta, hogy az első napon, szombaton volt a legtöbb büntetés. A mai napig összesen 116 autóst bírságoltak meg a rendőrök, a helyszíni bírság 3 ezer forinttól 20 ezer forintig terjedhet, s volt már olyan, aki a maximumot kapta. Kirívó eset nem történt, a szabálysértők többsége arra hivatkozik: nem tudta, hogy nem lehet behajtani és a táblát sem látta. A rendőrök, akik eddig összesen 970 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki szombat óta, továbbra is kiemelten figyelik a hidat, de állandó jelleggel nem tudnak a helyszínen lenni, mivel a szolgálati feladatok ellátása ezt nem teszi lehetővé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.