Sport

Labdarúgás: legyőzte a Makó a Szegedet

Labdarúgás: legyőzte a Makó a Szegedet

2009. július 30., csütörtök
Labdarúgás: legyőzte a Makó a Szegedet
Két ellentétes félidőt láthattak a Felső Tisza partra kilátogató nézők csütörtökön a Tisza Volán SC Szeged és a Makó FC edzőmeccsén: az első játékrészben az NB II-es gárda lefocizta a pályáról ellenfelét, a második negyvenöt percben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben. Végül az első félidő döntött, Maros-parti siker született. A nyári előszezon legerősebb ellenfele várt csütörtökön este a Tisza Volán SC Szeged NB III-as gárdájára, hiszen a kék-feketék a megyei rivális Makó FC-t fogadták. A szegedi gárda talán túlságosan is tisztelte ellenfelét, mindenesetre rendkívül megilletődött, gyámoltalan játékkal kezdte a találkozót: 19 perc alatt úgy kapott be három gólt, hogy ha Czirják Tamás nem mutat be több bravúrt is, bizony az irapuatói eredmény is kialakulhatott volna. Lassan, körülményesen passzolgattak a volánosok, a játékosok állva várták a labdákat, a rutinosabb makóiak pedig ügyesen támadtak le, s csaptak le minden egyes kínálkozó lehetőségre. A 30. percig kellett várni az első szegedi kapura lövésre: ekkor Pálfi Árpád durrantott fölé 16 méterről. A 37. percben alakították ki az első igazi gólveszélyt a hazaiak, de Grünwald nem tudta pontosan begurítani a lasztit az üresen érkező Baji Renátó elé - s ahogy az lenni szokott, az ellenakcióból az ellenfél eredményes is tudott lenni... A szépségtapasz némi bírói jóindulat következtében érkezett: a Kazi László összecsuklásáért megítélt büntetőt Udvari Szabolcs okosan rúgta a jobb alsóba a 42. percben (1-4). A szünetbeli edzői eligazítás és a változtatások szemmel láthatóan jót tettek a kék-feketéknek: a térfélcserét követően egy teljesen más felfogásban futballozó Volánt láthattunk. Ügyesen járatták a labdát a szegediek, s gyors, rövid passzos játékukkal rendre zavart tudtak okozni a Maros-parti védelemben. Különösen a bal szárny, Garamvölgyi Bence és Bárdosi Nándor volt elemében, rajtuk kívül Beretka Pétert kell még kiemelni, akit nemcsak mindig meg tudtak találni a társak, de jól is játszotta meg a labdákat, s ha kellett, remekül cselezett. Az 55. percben érett góllá a hazai fölény: Végh Ariel szögletét követően Dargó Balázs vágta a hálóba a bőrt (2-4). Több találat már nem esett, pedig Beretkáék számos ígéretes helyzetet teremtettek Halász kapuja előtt, igaz, Dongónak is szüksége volt néhány bravúrra...

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Makó FC 2-4 (1-4). Szeged, 50 néző.Szeged: I. félidő: Czirják – Mészáros, Udvari, Boldizsár, Grünwald – Szilágyi, Dargó – Baji R., Pálfi, Végh A. ‫– Kazi. II. félidő: Dongó – Mészáros, Dargó, Grünwald, Garamvölgyi – Szilágyi, Pálfi (Szlobodnyik) – Végh A., Beretka, Baji R. (Bárdosi) – Kazi (Orosz). Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Makó: Czirbus – Rakonczai, Magyar, Szamosszegi, Bakos – Kulacsik, Varga, Ngalle, Bány – Maróti, Csák. Játszottak még: Halász (kapus), Győri, Csamangó, Bress, Nagy, Kószó. Vezetőedző: Kolozsvári János. Gólszerzők: Udvari (11-esből), Dargó, illetve Szamosszegi, Maróti, Csák, Ngalle Buchholcz Gábor: "Az első félidőben sajnos megijedtünk az NB II bronzérmesétől, s csak nekik köszönhetjük, hogy nem még nagyobb hátrányban vonultunk pihenőre. A szünetben elmagyaráztam a srácoknak, hogy ennél jóval több kell mind védekezésben, mind futómennyiségben, s nem hagyhat ki a figyelem egy pillanatra sem - hiszen mind a négy gólt védelmi megingás okozta. Szerencsére a fiúk összeszedték magukat, s gyors, rövid passzos játékunkkal helyzetek sorát tudtuk kialakítani. A második félidei futballunkkal lehet keresnivalónk az NB III-ban, az első negyvenöt perc játékával viszont semmire sem megyünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.