Sport

Kovács Katalin a vb-n is egyesben indul a páros helyett

Kovács Katalin a vb-n is egyesben indul a páros helyett

2009. július 1., szerda
Kovács Katalin a vb-n is egyesben indul a páros helyett
kovacs-kati
A vasárnap zárult brandenburgi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a kanadai Dartmouth-ban augusztus 13-16-án sorra kerülő vb-n is egyesben és nem Janics Natasával párosban indul majd Kovács Katalin, a Domino Honvéd kajakosa.

"

Natival

megbeszéltük, hogy maradok az egyesnél. Bennem volt némi dilemma a párosunk miatt, de ő támogat ebben, és ez sokat jelent nekem" - idézte a hazai szövetség szerdai hírlevele a kétszeres olimpiai és 23-szoros vb-aranyérmes sportolót, aki három arany- és egy ezüstéremmel tért haza a kontinensviadalról.

Kovács Katalin

(képünkön)

dilemmáját az okozta, hogy az ötkarikás számokban válogató, másfél héttel ezelőtti szegedi versenyen egyesben és Janics Natasával párosban is győzött 500 m-en, mivel azonban a világversenyeken nagyon szoros az időrend, a két szám közül csak az egyiket vállalhatta/vállalhatja. Döntése egyben azt is jelenti, hogy - a nem olimpiai számok és a két ötkarikás négyes, a női K-4 500 és a férfi K-4 1000 mellett - női K-2 500 m-en is vb-válogató lesz a jövő hétvégi országos bajnokság. Janics azon a viadalon új párral ismét próbálkozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.