Kultúra

Jubileumra készül a kübekházi Operettfalu

Jubileumra készül a kübekházi Operettfalu

2009. július 7., kedd
Jubileumra készül a kübekházi Operettfalu

A Szeged melletti Kübekházán tizedik éve és tizedik alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb szabadtéri operettgáláját. A méltán európai hírnévre szert tett magas színvonalú rendezvény tavaly támogatás hiánya miatt egy évtizedes fennállása alatt első alkalommal maradt el.

Mentsük meg az Operettfalut! – címmel

Molnár Róbert

polgármester felhívást intézett az év tavaszán, amelynek eredményeként 1500 és 500 000 Ft közötti támogatásokat ajánlottak fel emberek a rendezvény idei megrendezése céljára. Több környékbeli vállalkozás mellett a Csongrád Megyei Önkormányzat vállalta a legnagyobb áldozatot, hisz a 6000 vendégéjszakát generáló rendezvény tavalyi elmaradása a megye turisztikai vonzerejének is komolyan ártott. A támogatásoknak köszönhetően 2009. július 25-én, szombaton 20 órakor ismét felcsendülhetnek Kübekháza hatalmas színpaddá és nézőtérré alakított főterén a világhírű magyar operettdallamok. Az 1700 lelkes kis falu lakói – akik közül kétszáz önkéntes vesz részt a szervezésben – már lázasan készülnek a 10. jubileumi gálaest megrendezésére, amelyre idén is több mint tízezer vendéget várnak! Reklámfilm itt tekinthető meg (automatikusan indul):

www.kubekhaza.hu

Bővebb infó

itt olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.