Bulvár

Határsértők, embercsempészek és hamis okmányok

Határsértők, embercsempészek és hamis okmányok

2009. július 11., szombat
Határsértők, embercsempészek és hamis okmányok

Határsértőket, embercsempészt és hamis, hamisított okmányokat fogtak a pénteki napon a határrendészek és a Bevetési Osztály munkatársai - tájékoztatta portálunkat Pál János rendőr alezredes, sajtószóvivő.

A szegedi határrendészek 2 afgán határsértőt Mórahalom külterületen, a Bevetési Osztály munkatársai 4 szerb, ugyancsak illegális határátlépőt Szeged-Szőreg belterületen fogtak el. Az utóbbiak feltartóztatásuk során hamis okmányokkal igazolták magukat. A 2 afgán állampolgár ügyében idegenrendészeti eljárás, a 4 szerb állampolgár ügyében, pedig büntetőeljárás indult. Embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy német állampolgárral szemben a tegnapi napon. Történt ugyanis, hogy belépése során saját gépjárműve csomagterében egy moldáv állampolgárt bujtatott el, akit Németországba szeretett volna kicsempészni. Tettében a nagylaki határrendészek akadályozták meg, akik megtalálták a közös magyar- romás ellenőrzés során a megbújt moldáv nőt. A kiszombori határátkelőhelyen egy román férfi jelentkezett belépésre egy portugál forgalmi rendszámú személygépkocsival, melynek ellenőrzése során derült ki, hogy a portugál forgalmi engedély, amit átadott ellenőrzésre hamisított. Vele szemben közokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.