Bulvár

Egy órára csökkent a várakozás a belépő oldalon Röszkénél

Egy órára csökkent a várakozás a belépő oldalon Röszkénél

2009. július 26., vasárnap
Egy órára csökkent a várakozás a belépő oldalon Röszkénél

Egy órára csökkent a várakozás a röszkei határátkelőhely belépő oldalán vasárnap délutánra a személygépkocsival érkezők számára, a buszok és a kilépő járművek forgalma folyamatos - tájékoztatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

A hétvégén 37 ezren léptek be, 24 ezren ki az átkelőnél és összesen 15 ezer járművet ellenőriztek a határrendészek - mondta a hadnagy. Szombaton és vasárnap összesen háromszáz, Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkást szállító busz érkezett az átkelőhöz, ezért ezek ellenőrzését átmenetileg a szokásos kettő helyet hat sávon végezték - közölte a szóvivő. A torlódás a Nyugat-Európában dolgozó török és szerb vendégmunkások miatt alakult ki. A június végén hazatértek első csoportjai most indulnak vissza, míg az utolsó turnusok most veszik ki szabadságukat. A következő hetekben így a kilépő oldalon megszűnik a hétvégeken a várakozás, míg a belépő oldalon egyre nagyobb lesz a torlódás - közölte

Szenti Szabolcs

. A hadnagy az utazóknak azt tanácsolja, elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, és szükség esetén válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt, az utóbbit a magyar és szerb állampolgárok vehetik igénybe 8 és 18 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.