Közélet

Draskovics-videó: hamis bizonyítékok és hisztériakeltés?

Draskovics-videó: hamis bizonyítékok és hisztériakeltés?

2009. július 28., kedd
Draskovics-videó: hamis bizonyítékok és hisztériakeltés?

Az elmúlt napokban nyilvánosságra került, valószínűsíthetően nem valós felvételeket tartalmazó videofelvétel kapcsán tartott sajtótájékoztatón valódi bizonyítékok felmutatására szólította fel Navracsics Tibor az igazságügyi tárca vezetőjét – számolt be az eseményről a Magyar Nemzet.

Draskovics Tibor

miniszter múlt héten mint a Magyarok Nyilai terrorszervezet elleni bizonyítékot mutatta be és osztotta ki újságíróknak az azóta több szempontból is megkérdőjelezett hitelességű felvételeket tartalmazó dvd-t.

Navracsics Tibor

úgy fogalmazott, az igazságügyi miniszter hamisított bizonyítékok alapján dolgozik és dolgoztatja a Nemzeti Nyomozóirodát is. A frakcióvezető szerint a fő kérdés az, Draskovics saját szakállára vagy az MSZP megrendelésére dolgozik-e. A frakcióvezető úgy véli, bármelyik is az igaz, a valódi célja valószínűleg az, hogy hisztériát keltsen a közéletben – ezért felszólította a minisztert, hogy mielőbb álljon elő valódi bizonyítékokkal. „A miniszter politikai terrorizmus előkészítésére törekszik” – fogalmazott a fideszes politikus. Navracsics felidézte Draskovics eddigi kormányzati pozícióit és az azokhoz kötődő botrányokat: pénzügyminisztersége alatt áfavisszatartás történt, az államreform bizottság vezetőjeként pedig javaslatai hozzájárultak a közigazgatás tönkretételéhez. „A mostani ügy másik szereplője

Bajnai Gordon

, aki ambíciók nélküli politikusként kezdte miniszterelnökségét, de azóta aktívan részt vett az MSZP kampányában” – fejtegette a frakcióvezető. Navracsics szerint a két politikai szál összekötésével látszik, hogy az MSZP komoly bajban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.