Közélet

Közel húsz év után távozik Tőkés László

Közel húsz év után távozik Tőkés László

2009. július 21., kedd
Közel húsz év után távozik Tőkés László
tokes3

Ideiglenesen Csűry István püspökhelyettest nevezték ki a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület (KREK) élére, mivel Tőkés László egy hónapja, EP-képviselővé választása után lemondott a tisztségről - írja az Erdély.ma.

Az Erdély.ma arról számol be: az egyházkerület hétvégi, érmihályfalvi közgyűlésén született döntés értelmében

Csűry István

november 20-ig tölti be a megüresedett tisztséget. A megbízott püspök feladatának tartja a

Tőkés László

(képünkön)

püspöksége idején megkezdett munka folytatását, beleértve a a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács dokumentumainak további kutatását is, a rendszerváltás előtti időszak egyházi besúgói után nyomozva. Tőkés László 1990-től 2009. június 19-ig volt a KREK püspöke, mandátuma 2010-ben járt volna le, utána többször már nem választhatták volna újra. Tőkés legutóbb szombaton, Tusnádon tartott sajtótájékoztatóján értékelte az elmúlt két évtized munkáját, beszámolt kudarcokról (az egyházi ingatlanok és iskolák sorsa máig rendezetlen) és sikerekről (iskola- és templomfelújítások, egyetemépítés, az autonómia kérdésének napirendre tűzése 2000-től), illetve tolmácsolta az egyházkerületi közgyűlés üzenetét: olyan püspökre lesz szükség a jövőben is, aki nem volt besúgó, és aki továbbviszi a nemzeti irányvonalat. Az Erdély.ma teljes cikke

Farkas Réka

tollából

itt olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.