Közélet

Bezár a bazár: Szombattól lezárják a Belvárosi hidat

Bezár a bazár: Szombattól lezárják a Belvárosi hidat

2009. július 17., péntek
Bezár a bazár: Szombattól lezárják a Belvárosi hidat
belvarosihid

Július 18-ától felújítás miatt egy hónapra lezárják a járműforgalom elől a szegedi Belvárosi hidat, augusztus első hetében a tömegközlekedési járműveknek is a Bertalan híd felé kell kerülniük - tájékoztatta Vécsey Ágnes, az önkormányzat szóvivője az MTI-t.

Szombaton nulla órától elkezdődik az egyhónapos hídzár a Belvárosi hídon: atömegközlekedési eszközök, a gyalogosok és a kerékpárosok kivételével nem lehet majd áthajtani a hídon. A mintegy 70 millió forintos költségű, önkormányzati forrásból megvalósuló rekonstrukcióra a híd elavult dilatációs elemeinek cseréje miatt van szükség - mondta a szóvivő. A szerkezetek a tizenöt évvel ezelőtti felújítás óta fizikailag elhasználódtak, s az elmúlt években az akkor alkalmazottnál korszerűbb technológiák is megjelentek - tette hozzá. Július 18-ától augusztus 1-jéig részlegesen zárják le a hidat, ekkor félpályás útzár mellett csak a tömegközlekedés és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek közlekedhetnek az úton. Augusztus 1-jétől 9-ig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik, majd augusztus 18-ig újra félpályás lezárás következik - tudatta

Vécsey Ágnes.

A szóvivő közölte, a gyalogos közlekedés mindvégig megmarad a hídon és a felújítás ideje alatt a kerékpárosok is áttolhatják biciklijüket a folyó felett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.