Közélet

Folytatódnak a fejlesztések a Rendezvényházban az Energia Éve jegyében

Folytatódnak a fejlesztések a Rendezvényházban az Energia Éve jegyében

2009. július 24., péntek
Folytatódnak a fejlesztések a Rendezvényházban az Energia Éve jegyében
kerekpartarolo.jpg

Elkészültek a kerékpártárolók, tusolók, öltözők, és hamarosan kezdik a közösségi terek infrastrukturális fejlesztésével kapcsolatos munkálatokat az újszegedi Rendezvényházban. Mindkét beruházás pályázati forrás segítségével valósul meg, és illeszkedik a Csongrád Megyei Önkormányzat által meghirdetett Energia Éve programba. Előbbi 11, utóbbi fejlesztés pedig 57 millió forintból valósul meg - tudatja a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálatának közleménye.

Kerékpárral érkezett a biciklibarát munkahely projektet lezáró sajtótájékoztatóra

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Mint a hivatalos átadáson elmondta, külön öröm, ha a megyei intézmények, szervezetek ezt a törekvést legalább annyira a magukénak érzik, mint a megyei önkormányzat, amely 2009-ben meghirdette az Energia Évét. Hozzátette: egy friss felmérés szerint a szegedieknek mindössze 9%-a közlekedik biciklivel a városon belül. Ez nagyon kevés, ha viszont több lenne az igazi, jó minőségű bicikliút, nem az utakra egyszerűen felfestett, sokszor nem biztonságos kerékpárút, biztosan jobb lenne ez az arány. A Rendezvényház Kht. saját pályázata keretében 11 millió forintból (ebből 10 millió az uniós forrás) alakították ki a három zárt, biztonságos biciklitárolót, a női és férfi tusolót, és a két öltözőt – így a higiénés feltételek is adottak a kerékpárral való munkába járáshoz – mondta el

Molnár Csaba,

a Rendezvényház Kht. ügyvezetője. A környezetet óvja és a takarékosabb energiafelhasználást segíti elő a Rendezvényházban megvalósuló másik beruházás is – a megyei önkormányzat közel 50 millió forintot nyert DAOP-pályázaton a közösségi tereinek infrastrukturális fejlesztésére. Az összesen 57 millió forintból megvalósuló beruházás keretében kicserélik a nyílászárókat, megújul az épület homlokzata, az aula, a rendezvényeknek otthont adó terem, és liftet is beszerelnek az épületbe - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.