Közélet

A berni döntőre emlékeztek Szegeden

A berni döntőre emlékeztek Szegeden

2009. július 5., vasárnap
A berni döntőre emlékeztek Szegeden
bern2

Amit a határon túl berni csodaként emlegetnek, az számunkra 55 év elmúltával is feldolgozhatatlan csapás. 1954. július 4-én toronymagas esélyesként futott ki a Wankdorf Stadion gyepére a négy és fél éve veretlen magyar válogatott, de nagy meglepetésre 3-2-re elveszítette a nyugatnémetek elleni világbajnoki döntőt. Szegeden Kalmár Márton Aranycsapat-szobra előtt emlékezett meg két civil egy politikai szervezet, illetve tisztelegtek portálunk képviselői.

A nyugatnémetek elleni 3-2-es vereségnek nyilván megvannak az okai, ezek közül azonban egyet-kettőt lehetetlen kiemelni. Több apró részlet szerencsétlen alakulása mellett játékvezetői tévedések és szakmai hibák (

Czibor Zoltán

a jobb,

Tóth Mihály

pedig bal oldalon kezdett, ráadásul

Sebes Gusztáv

szövetségi kapitány döntése nyomán a szünetben helyet cserélt a két játékos) vezettek a kudarchoz, amely egy csodás korszaknak, egyszersmind az Aranycsapat ragyogásának is végét vetett -

írja az fn.hu

.

Szegeden ragyog az Aranycsapat csillaga

bern1

Szegeden az aranycsapat szobra előtt emlékeztek meg a legendás mérkőzésről a Kék-Fekete Diszkoszvető Szponzori Kör, a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület, azIfjúsági Kereszténydemokrata Szövetségés a SZEGEDma.hu képviselői:

Nógrádi Tibor, ifj. Szilágyi Árpád, Miklós Péter

és szerkesztőségünk munkatársa. A magyar futball eddigi legnagyobb eredménye volt a világbajnoki ezüstérem, ugyanakkor az elvesztett döntő során visszafordíthatatlan zuhanás vette kezdetét a honi labdarúgásban. E kettősség talán feloldható lehet, de a várt-remélt feltámadáshoz szükséges a múlt megértése és a jövő átgondolt, szíveken viselt megteremtésére. E gondolattól vezérelve tették tiszteletüket a szobor előtt a megemlékezők, akik nemzeti színű szalagot kötöttek a futballcipőkből és focilabdából formált csillagmotívumra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.