Közélet

Varga: a kormány második csapást kaphatja

Varga: a kormány második csapást kaphatja

2009. június 1., hétfő
Varga: a kormány második csapást kaphatja

A szomszéd megyében járt a Fidesz alelnöke, Varga Mihály, aki Orosházán többek között arról beszélt, hogy szerinte szociális jellegű népszavazás is lesz a június 7-ei európai parlamenti választás. „Elérkeztünk a második szociális népszavazáshoz, hiszen Magyarországon az európai parlamenti választás kimenetele döntő mértékben függ majd attól, hogy az emberek a szociális kérdésekről mit gondolnak" - olvasható a politikus nyilatkozata az mno.hu-n.

Az emberek választásukkal kifejezik majd, mit gondolnak az ingatlanadóról, a családi pótlék korlátozásáról, és arról is, hogy 65 év lesz majd a nyugdíjkorhatár, hogy a kormány jó néhány korábbi, többek között szociálpolitikai támogatást megvont - mondta a Fidesz alelnöke.

Varga

szerint egy ilyen választás nagyon sokszor érzelmi alapon dől el, mégis a Fidesz igyekezett az értelemre, a rációra is hatni. Elmondta, közzétették az "Igen, Magyarország többre képes" című dokumentumot, ez a párt hivatalos EP-választási programja. Az alelnök fontosnak nevezte, hogy az emberek érezzék át a választás felelősségét, hiszen a Fidesz új irányt szeretne szabni az eseményeknek, az országnak. Úgy vélte, az ország, a többség kimondva-kimondatlanul új irányt szeretne, ezt már mutatta a pécsi időközi polgármester-választás eredménye is.

Milyen szocialisták a magyar szocialisták?

Varga utalt arra, hogy napjainkban már majdnem 160 ezerrel több munkanélküli van, mint fél évvel ezelőtt. „2008 októberében még 424 ezer regisztrált álláskereső volt az országban, most pedig, április végére már az 568 ezerre emelkedett a számuk" - idézte a statisztikát, majd leszögezte: ennyi család került bizonytalanabb helyzetbe, ennyi családnak nehezebb kifizetnie a törlesztő részleteket, ennyi családnak nehezebb a mindennapi megélhetés. „Ezért kell szakítani azzal a szociális iránnyal, és azzal a szociális gondolkodással, amelyet a mostani kormány folytat, s amely nem sokkal különbözik az előző kormány szociális gondolkodásától" - fűzte hozzá. A Fidesz által kezdeményezett három csapás javaslattal kapcsolatban Varga úgy fogalmazott: az első csapást 2008 márciusában kapta az MSZP-SZDSZ koalíció az első szociális népszavazással, a második csapást reményei szerint most kapja június hetedikén, a harmadik csapás pedig az lesz, amikor a magyar parlamenti választásokon ezt a kormányt az emberek elküldhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.