Gazdaság

Vagyonkezelési szerződést köthet a Szegedi Tudományegyetem

Vagyonkezelési szerződést köthet a Szegedi Tudományegyetem

2009. június 10., szerda
Vagyonkezelési szerződést köthet a Szegedi Tudományegyetem

Hozzájárult a Szegedi Tudományegyetem vagyonkezelési szerződésének megkötéséhez a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) - közölte az NVT az MTI-vel szerdán.

A testület emellett tudomásul vette

Markó Andrea

és

Varga Gusztáv

tanácstag lemondását. A vagyontanács a taszári volt katonai repülőtér ingatlan-együttes nyilvános értékesítési pályázatát érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította. Hozzájárultak ahhoz is, hogy a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Kht. nonprofit korlátolt felelősségű társasággá alakuljon át. Az NVT arról is döntött, hogy pályázatot ír ki a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére. Az NVT a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) vagyonkezelésébe adta a VPOP számára a közbeszerzés útján vásárolt szolgálati lakásokat - derül ki a közleményből. Az NVT döntött a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet vagyonkezelési szerződésének módosításáról, valamint a Sportfolió Kht. és az Önkormányzati Minisztérium vagyonkezelői jogának részbeni megszüntetéséről. Az NVT a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatójának előterjesztése alapján hozta meg határozatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.