Közélet

Távozásra szólította fel a kormányt Orbán Viktor

Távozásra szólította fel a kormányt Orbán Viktor

2009. június 10., szerda
Távozásra szólította fel a kormányt Orbán Viktor
ep28
A Fidesz elnöksége nyolcpontos levelet írt az MSZP elnökségének, amelyben többek között követelik, hogy állítsák le a privatizációt, vonják vissza az ingatlanadó tervét, valamint ne támogassanak bankokat külföldi hitelekből – jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz arra is felszólítja az MSZP elnökségét, hogy támogassák az előrehozott választás lehetőségét, mert a vasárnapi európai parlamenti választások eredményei egyértelműen erre szólítják fel a kormányt – írja az mno.hu.

Orbán Viktor

elmondta: követelik, hogy azonnal vizsgálják ki, hogyan került a májusi IMF-szerződésbe a vagyonadó kérdése. A Fidesz elnöke felhívta a kormányt, vonja vissza az új polgári törvénykönyv tervezetét, valamint a közigazgatási és az oktatási rendszer átszervezését. A Fidesz követelései között szerepel, hogy a kormány állítsa le a Déli Áramlat cégének alapítását. „A válságkezelés hazai módja szakmai hibákkal terhes, és összeomláshoz vezet” – mondta Orbán, aki a levél kapcsán elmondta: azt csak az MSZP-nek küldik el, a többi pártnak nem. A Fidesz a levélben felsorolt intézkedéseket, amennyiben azok mégis megvalósulnának, kormányra kerülve visszavonja – jelentette be Orbán Viktor. Orbán szerint vissza kell térni a rendszerváltáskori állapotokhoz, amikor nem volt szó taktikázásról. „Az egész ország áll a kormánnyal szemben” – tette hozzá. A Fidesz elnöke úgy látja, mostanra kiderült a választók csak a Fideszt tekintik kormányzati erőnek: „A mi táborunk többet foglal el mint az összes hely fele”. Orbán kijelentette, eljött az a pillanat, hogy önállóan lehet kormányozni, így nincs szükség majd az esetleges koalíciós társakkal való egyeztetéssel. „Meg kell őrizni a kialakult többséget és esetlegesen bővíteni azt” – tette hozzá. A Fidesz elnöke elmondta, hogy a szocialista értelmezés szerint most egy baleset történt a pártrendszerben, ezzel szemben egy nagy átalakulás közepén vagyunk, ahol kialakult egy egyedül kormányozni tudó erő és több nála jóval kisebb párt. „Mindenkinek szembesülni kell ezzel és felismerni az ezzel járó óriási felelősséget” – mondta a pártelnök. A teljes cikk videóval

az mno.hu-n található

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.